Busques voluntaris i voluntàries ambientals? Escriu a l'OVAC

Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya
Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Busques voluntaris i voluntàries ambientals? Escriu a l'OVAC

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya

Resum: 

A l'Oficina del voluntariat ambiental les entitats ambiental poden publicar les seves crides per a accions ambientals, que arriben a les persones interessades a esdevenir voluntaris i voluntàries ambientals.

El portal voluntariatambiental.cat és el punt de trobada entre les entitats i les persones voluntàries ambientals. Les entitats poden exposar els seus projectes de col·laboració en els que busquen voluntariat estable al llarg de l'any, així com crides per a accions puntuals orientades a un determinat objectiu.

Les persones voluntàries poden consultar el portal i triar entre les diverses opcions, guiant-se per l'agenda, per la territorialitat o per la temàtica.

A més a més, poden enregistrar-se al butlletí per a rebre informació setmanal de crides de voluntariat ambiental. Les persones inscrites suposen una borsa de voluntariat ambiental a les que les entitats poden fer arribar els seus missatges.

El portal del voluntariat ambiental és una iniciativa de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya, gestionat de forma conjunta amb la Xarxa de Custòdia del Territori.

Curs d'iniciació al voluntariat ambiental

La Xarxa de Voluntariat Ambiental (XVAC) organitza cada any el curs d' Iniciació al Voluntariat Ambiental. L'alumnat està format per persones interessades a esdevenir voluntaris i voluntàries ambientals, que expressen el seu interès a rebre crides de voluntariat. Si sou una entitat en cerca de voluntaris i voluntàries ambientals, us recomanem contactar tant amb la Xvac com amb l'OVAC.

Difusió

A part del Butlletí de l'OVAC, la Xarxa de Voluntariat Ambiental difon de forma continuada a través de les seves xarxes socials l'agenda de crides i accions de voluntariat de les diverses entitats. També el portal xarxanet.org tambés recull part de l'agenda del voluntariat ambiental.

La Setmana de la Natura

Es tracta d'un moment especial al llarg de l'any, en el que es celebra la Natura i sobretot es posa l'èmfasi en la necessitat d'implicar-se en la seva conservació, Per aquest motiu la Setmana de la Natura esdevé un moment de molta visibilitat per a les entitats ambientals i una ocasió per trobar nous voluntaris i voluntàries. La passada edició més de 15.000 persones van participar en els actes de la Setmana, tenint l'oportunitat de conèixer formes d'implicar-se en la cura del medi ambient, mitjançant les entitats ambientals, com és el cas de fer voluntariat ambiental. La Setmana de la Natura se celebra enguany del 2 a l'11 de juny. La Xarxa de Voluntariat Ambiental i la Xarxa de Custòdia del Territori conviden les entitats a aprofitar de la celebració, organitzant activitats per la Setmana.

Afegeix un comentari nou