Com consumir energia verda?

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)
 Font:
Font:

Com consumir energia verda?

Autor/a: 
Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC)

Resum: 

Sou defensors de les energies renovables però no sabeu quines opcions hi ha per ser-ne consumidors? L'Observatori de l'Energia a Catalunya (OEC) ha editat una breu guia sobre l'electricitat verda per orientar a organitzacions i particulars a fer ús de fonts alternatives als combustibles fòssils.

"Què és l'electricitat verda i com fer-ne ús?", aquesta es la breu guia d'orientació editada per l'Observatori de l'Energia a Catalunya que mostra com fer que la factura elèctrica afavoreixi el desenvolupament de les fonts renovables i autòctones en lloc d'afavorir la crema de combustibles fòssils importats, reduint, així, l'impacte social i ambiental de la generació d'electricitat.

La guia assenyala que només cal canviar a una companyia comercialitzadora que certifiqui que l'origen de l'electricitat que ofereix és "verd", que prové de fonts renovables (o ser autosuficient i crear-se la pròpia energia). I explica que és un simple tràmit administratiu senzill que afavoreix, en canvi, que s'avanci cap a un subministrament energètic procedent d'energies de mínim impacte ambiental.

Qué és l'electricitat verda? Com consumir electricitat verda? I com funciona el mercat elèctric? Aquests són els tres apartats de la guia que acaba amb una reflexió final: encara que totes les alternatives existents tinguin alguna contradicció, val la pena fer el pas.

Què és l'OEC?

L'Observatori de l'Energia a Catalunya és un grup d'anàlisi, treball, estudi i proposició sobre la transició a un model energètic 100% renovable a Catalunya. Iniciat el 2011, està format per un grup de persones de diferents àmbits socials, del moviment ecologista i social, de la comunicació, del món professional universitari i de l'ensenyament, que comparteixen la preocupació sobre el model energètic del nostre país, tant des del punt de vista mediambiental com des del socioeconòmic.

Podeu consultar la guia al blog de l'Observatori de l'Energia a Catalunya o en documenta adjunt.

Afegeix un comentari nou