Opcions i la Coordinadora pel Comerç Just organitzen una desfilada per reivindicar la moda sostenible

Colectic
Autor/a: 
Alejandra Sanchez
La indústria tèxtil és una de les més contaminants, generant més gasos d'efecte hivernacle que els vols de llarga distància. Font: Pixabay. Font: Pixabay
La indústria tèxtil és una de les més contaminants, generant més gasos d'efecte hivernacle que els vols de llarga distància. Font: Pixabay.

Opcions i la Coordinadora pel Comerç Just organitzen una desfilada per reivindicar la moda sostenible

Autor/a: 
Alejandra Sanchez
Colectic

Resum: 

Amb motiu del 'Black Friday' les dues entitats posaran damunt la passarel·la trenta marques de moda sostenible a la plaça de Catalunya de Barcelona.

La cooperativa Opcions i la Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques organitzen, el pròxim divendres 24 de novembre, una desfilada per fomentar el consum responsable de roba en el marc de #NoBlackFriday, una campanya conjunta per conscienciar a la ciutadania sobre el consumisme en una data tan assenyalada com és el 'divendres negre' de les compres.

El 'Black Friday' és una campanya comercial que s'ha popularitzat durant els darrers anys i que consisteix a aplicar descomptes que poden arribar al 50% en una multitud de productes per fomentar així el consumisme, amb la vista ja posada en les compres de Nadal. Durant la campanya, es multiplica per set el consum a l'estat espanyol, especialment de productes tèxtils i de calçat.

Aquesta dada se suma a d'altres molt preocupants, com ara les que s'extreuen de l'informe 'Una nova economia pels tèxtils' de la Fundació Ellen MacArthur que conclou que la indústria de la moda genera més gasos d'efecte hivernacle que els vols internacionals i el comerç marítim, dos mitjans de transport que alliberen mig milió de tones de microfibres a l'oceà i utilitzen 93.000 milions de metres cúbics d'aigua cada any.

Des d'Opcions, a més, recorden que la vida útil de les peces de roba ha disminuït un 36% en els darrers quinze anys i que la previsió és que, durant la següent dècada, el consum tèxtil augmenti més d'un 60%.

Alternatives ètiques, sostenibles i locals

Com a alternativa a les preocupants dades de la indústria tèxtil, Opcions i la Coordinadora organitzen una desfilada amb més de trenta marques catalanes de moda sostenible. L'esdeveniment tindrà lloc a un dels indrets més emblemàtics de Barcelona, la plaça Catalunya, que, a més, uneix diversos eixos comercials de la ciutat.

Alguns dels noms que participaran en la desfilada seran la dissenyadora gironina Irene Bosc, la marca Punt de Mel de Sabadell, el col·lectiu Metzineres de Barcelona o la marca tarragonina Llueix Vida Rural. Totes aquestes marques de moda sostenible es poden trobar a La Zona, el mercat de consum conscient que té en compte l'impacte ambiental i en les persones.

Més que una desfilada

Més enllà de la desfilada de moda sostenible, la campanya #NoBlackFriday preveu altres accions reivindicatives durant la jornada del 24 de novembre.

A les 17 h es durà a terme el ‘Black Tour’, una ruta pels comerços de roba amb males praxis ambientals i socials, i a les 18.30 h, just abans de la desfilada, hi ha convocada una ‘flashmob’ (mobilització espontània) amb una coreografia de la cançó ‘Futur Just’, creada per la Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques el passat mes de maig en el marc del mes pel comerç just.

Afegeix un comentari nou