Àmbit de la notícia
Ambiental

Un codi QR per valorar la tasca de la pagesia

Entitat redactora
LaviniaNext
Autor/a
Ariadna Roca
  • A través del codi QR es pot descobrir l'origen del producte.
  • Pagesos i pageses expliquen a través de vídeos com han produït aquell aliment.
    Pagesos i pageses expliquen a través de vídeos com han produït aquell aliment.
  • La Cooperativa Social Mans genera llocs de treball per persones amb dificultats.
    La Cooperativa Social Mans genera llocs de treball per persones amb dificultats.

La Cooperativa Social MANS ha posat en marxa un nou etiquetatge que permet accedir a un portal web amb informació sobre l'origen dels seus productes ecològics.

Saber d’on ve la fruita i verdura que consumim a casa ens fa valorar la tasca que hi ha al darrere. Per aquest motiu, la Cooperativa Social MANS ha començat a etiquetar els seus productes amb un codi QR que dona accés a una pàgina web on el consumidor pot descobrir el seu origen.

Es tracta d’una iniciativa que pretén donar visibilitat a la pagesia catalana posant a l’abast del consumidor o la consumidora la informació del lloc del país on es troben els camps de conreu d’aquella verdura o fruita i qui els treballa. 

A més a més, a través d’aquest nou etiquetatge, la persona que ha adquirit el producte de la Cooperativa MANS pot posar-li cara al pagès o pagesa que ha treballat per conrear l’aliment, ja que la web inclou un vídeo on expliquen molts detalls dels seus camps i el conreu dels productes ecològics. També hi ha accés a receptes de productes de temporada, elaborades per la Fundació Alícia

Gràcies a tota aquesta informació, les persones consumidores poden valorar la feina que duen a terme els pagesos i pageses per aconseguir productes de gran qualitat. 

Actualment ja hi ha diversos productes que compten amb aquest codi en el seu etiquetatge: les pomes, cireres, patates, carabassons, cogombres, albergínies, mongeta plana i pebrots verds. I es preveu que els codis s’afegeixin als nous productes de temporada dels pròxims mesos.

Així funciona el codi QR:

MANS i el seu compromís social

A banda de donar visibilitat la pagesia catalana facilitant-li un canal de comercialització, la Cooperativa Social Mans també es compromet a “generar llocs de treball per persones amb dificultats, especialment joves en risc d’exclusió, i acompanyar-los en el seu procés d’integració social i laboral”.

Els aliments de producció ecològica de MANS provenen dels horts de la Fundació Molí d’en Puigvert, a Palafolls; i dels Horts de Sant Benet de la Fundació Catalunya La Pedrera, a Sant Fruitós de Bages. I també d’altres horts de productors locals.

La tasca de MANS per facilitar la comercialització de la producció agrícola de diferents entitats socials va ser reconeguda pels Premios Alimentos de España l’any 2020, guardonada amb l’accèssit a la iniciativa emprenedora. 

I enguany, ha rebut el premi a la creació de valor social dels European Award for Cooperative Innovation, per donar oportunitats a persones en situacions difícils, en concret els joves amb risc d’exclusió social.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari