La Zona de Baixes Emissions continua activa però sense multes

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
La situació continuarà igual que als primers mesos de 2020. Font: CC
La situació continuarà igual que als primers mesos de 2020. Font: CC
Les entitats demanen un peatge per entrar a la ciutat.  Font: CC
Les entitats demanen un peatge per entrar a la ciutat. Font: CC
Es limitarà la circulació dels vehicles més contaminants. Font: CC
Es limitarà la circulació dels vehicles més contaminants. Font: CC

La Zona de Baixes Emissions continua activa però sense multes

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

L'entrada en vigor del règim sancionador de la Zona de Baixes Emissions (ZBE), previst per a l'1 d’abril, s'ajorna per la situació referent al coronavirus i es mantindrà com als primers mesos del 2020.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i els ajuntaments de Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs, han decidit ajornar l'entrada en vigor del règim sancionador de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) fins a nova data donada la circumstància d'estat d'alarma activat per govern per reduir el contagi de coronavirus.

Davant la impossibilitat de saber quan finalitzarà aquesta situació extraordinària, la decisió ha estat d'ajornar la data prevista de l'1 d'abril per començar a sancionar els conductors i conductores que no respectin la ZBE. De moment, però, la ZBE Rondes de Barcelona es manté activa durant el període que duri l'estat d'alarma.

Així, la Zona de Baixes Emissions queda vigent tal com ho ha estat durant els primers mesos d'aplicació, des de l1 de gener de 2020. És a dir, activa de dilluns a divendres laborables de 7 a 20 h, però sense multes.

La nova data per iniciar el règim sancionador a la ZBE es determinarà un cop finalitzi l'estat d'alarma. I serà consensuat per totes les administracions implicades, sempre després d'analitzar la situació

Evitar afectacions en cas d'emergència

Tal com assenyala el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda, la mesura, presa de manera consensuada, s'ha determinat per no afectar la mobilitat de les persones en la situació excepcional actual. "Hem pres aquesta determinació amb l'objectiu que cap persona es vegi afectada en cas d'emergència", ha explicat.

Així mateix, Poveda assegura que després dels primers mesos en els quals es va desenvolupar la ZBE, ja s'ha notat una reducció important de circulació de vehicles sense etiqueta ambiental.

El cert és que, donada la situació extraordinària que estem vivint i que ha provocat l'aturada en sec de la ciutat de Barcelona, ja sigui en la seva activitat industrial com en la mobilitat, ha fet que els nivells de qualitat de l'aire, a través de la reducció de la concentració de diòxid de nitrogen, hagin millorat considerablement.

Afegeix un comentari nou