Àmbit de la notícia
Comunitari

5 bars cooperatius barcelonins per fer del consum un acte polític

Entitat redactora
Ravalnet
  • El Mescladís del Pou, al barri del Born de Barcelona.
    El Mescladís del Pou, al barri del Born de Barcelona. Font: Fundació Mescladís

Alhora que prenem alguna cosa refrescant fora de casa podem contribuir a projectes socials i comunitaris.

Si quedeu amb les amigues per picar alguna cosa i prendre una beguda refrescant aquest estiu, val la pena pensar a quins establiments contribuïu. Els projectes cooperatius tenen una governança horitzontal que aposta per posar les persones al centre i, si són d'economia social i solidària, faran servir les vostres aportacions per invertir en millorar les condicions de vida de les persones.

Per això, fem una llista d'alguns dels establiments que ens donen l'oportunitat de triar èticament per demostrar que el nostre consum és polític.

1. Mescladís

Aquesta entitat té un Restaurant-Escola a l'Eixample de Barcelona i dos bars, un al Cercle Sant Lluc, i l'altre al Pou de la Figuera, també a la capital catalana.

Es tracta d'un projecte que té com a objectiu la cohesió social, la convivència i garantir drets i oportunitats per a totes les persones, i estan compromeses amb el consum responsable i sostenible.

Posen en pràctica els seus valors oferint formació de cambreres i ajudants de cuina a persones de col·lectiu privats d'oportunitats, especialment a persones migrades. També fan activitats de desenvolupament comunitari culturals i educatives que promouen el dret a migrar i la feina digna.

2. La Deskomunal

Aquest espai gastronòmic i cultural situat al barri barceloní de Sants s'ha proposat generar llocs de feina dignes i ser un espai del barri i per al barri. També oferir una oferta cultural i gastronòmica de qualitat, que inclou música en directe i productes de proximitat i d'economia transformadora a preus populars.

3. La Raiz

Aquesta cooperativa amb valors de l'economia social i solidària es defineix com a bar migrant i està situada al barri del Poble-sec. Ofereix tapes llatines i veganes elaborades amb productes de proximitat i de comerç just i responsable.

4. La Raposa

També al Poble-sec, aquesta cooperativa fa conviure un bar vegà amb una llibreria feminista i LGTBIQ+, a més de fer activitats com concerts, recitals de poesia i presentacions de llibres.

5. Diània

Aquesta cooperativa formada per dos germans de La Safor al barri barceloní de Gràcia ofereix cuina valenciana casolana i un servei familiar i acollidor. Es tracta d'un espai gastronòmic arrelat a la seva terra que han volgut compartir amb qui s'hi vulgui apropar.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari