5 recursos per a treballar virtualment amb infants i joves

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Adam Peribáñez
Enguany hi ha hagut més activitats notificades respecte a la mitjana, però menys infants i joves participants. Font: AEiG Jaume Caresmar i Maria Antònia Salvà - MEG
Les activitats de lleure educatiu en format presencial segueixen suspeses

5 recursos per a treballar virtualment amb infants i joves

Autor/a: 
Adam Peribáñez
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

Dinàmiques, jocs i propostes per a gestionar el dia a dia d’entitats dedicades a l’educació d’infants i joves

La nova pròrroga de les mesures i restriccions per a frenar els contagis de COVID-19 ha mantingut la suspensió de les activitats de lleure educatiu presencials. Caus, esplais, casals i altres entitats s’han vist forçats de nou a mantenir el format virtual per a poder continuar amb la seva tasca. Amb l’objectiu de facilitar aquest treball, a continuació es recullen una sèrie de recursos i eines per a mantenir actives les entitats i la participació infantil i juvenil.

Recull de jocs i tallers

El portal Jouscout dedicat a l’educació en el lleure de base associativa inclou un recull de jocs conté més de 2200 propostes classificades en diferents categories (per edat, d’interior/exterior, etc) organitzats en diferents documents descarregables. El portal també planteja un recull de tallers i manualitats a realitzar classificats segons els materials necessaris.

Guia per fer esplai en temps de confinament

Publicada durant el confinament de mitjans de 2020 per Esplais Catalans , aquesta guia transversal repassa els principals punts a tenir en compte a l’hora de realitzar activitats de lleure en format virtual, des d’un recull de dinàmiques i propostes, propostes de gestió emocional per a infants i monitors, propostes per al treball amb famílies o de gestió de reunions.

Recomanacions de gestió emocional del Col·legi de Psicologia de Catalunya

El Col·legi de Psicologia de Catalunya va publicar aquesta guia en format PDF durant el desconfinament de principi d’estiu de 2020. Tot i això, els seus consells, avisos i propostes per a la gestió emocional d’infants i joves en el marc de l’educació en el lleure són vàlids i aplicables a l’actualitat. Gestió de les emocions, el dol, el conflicte son alguns dels grans temes que tracta el document.

La Craja d’eines

Un recurs plantejat abans de l’arribada del COVID-19, la Craja d’eines és una eina bàsica per a la gestió de grups. Útil tant a nivell d’equip de monitors, caps o educadors com per al treball amb adolescents, aquest recull de dinàmiques proposades pel CRAJ esta enfocades a treballar i millorar la gestió del grup, la cohesió, l’autodiagnosi i el projecte entre altres

Guies per a l’elaboració de projectes xxnet

Malgrat les limitacions que impedeixen l’activitat presencial, el treball per projectes segueix sent un dels pilars de la tasca de moltes entitats educatives, i sovint una de les tasques més complexes. Per a facilitar aquest treball, des de Xarxanet es va presentar el passat 2020 una guia amb recursos per al treball, disseny i elaboració de projectes que permetran a les entitats treure’n el màxim partit.

Afegeix un comentari nou