"El plat o la vida", la importància dels menjadors col·lectius de qualitat

 Font:
Font:

"El plat o la vida", la importància dels menjadors col·lectius de qualitat

Resum: 

El 20 d'abril s'ha estrenat al Teatre Monumental de Mataró "El plat o la vida", documental que planteja una dicotomia: la diferència entre omplir panxes i alimentar persones. Un cop estrenat, s'ha publicat amb llicència Creative Commons per tal que sigui una eina a l'abast de tothom i ajudi a fomentar la creació de menjadors ecològics a les escoles.

La directora i guionista del documental, Nani Moré, cuinera professional, va treballar durant un temps a la cuina d'un geriàtric, on "es va veure obligada a remenar enlloc de cuinar i a oferir productes enlloc d'aliments". Va deixar la feina i partint d'aquella experiència negativa (el plat) va investigar i aprendre els valors per poder portar a terme un projecte basat en l'alimentació ecològica i de proximitat en una escola bressol (la vida).

"El plat o la vida" explica les vivències de la cuinera i tot el que ha après en aquest procés. A més, evidencia que el problema està en els aliments i els interessos econòmics que generen en la cultura alimentària de la nostra societat.

Així, pretén crear consciencia social sobre la necessitat d'uns menjadors col·lectius (ja siguin d'escoles, geriàtrics...) que ofereixin aliments de qualitat, ecològics i de proximitat.

El plat o la vida, la diferència entre omplir panxes i alimentar persones

En el cas dels menjadors escolars, defensa que educar en una bona alimentació als infants és l'únic punt de partida possible i anima a AMPAs i famílies a prendre consciència de la importància de l'alimentació i generar canvis, com ara, buscar uns gestors de menjador compromesos amb l'alimentació responsable, triar proveïdors ecològics, productes de proximitat i elaborar menús de temporada.

"El plat o la vida" ha estat produït per Claraboia Audiovisual i s'ha finançat amb aportacions econòmiques de padrines i mecenes, a través de la plataforma de crowfunding Verkami.

Ara, gràcies a aquestes aportacions, és una eina a l'abast de tothom per prendre consciència de la importància d'una alimentació de qualitat. A la seva plana web, es pot descarregar el film sencer per tal que tothom que vulgui el pugui projectar a escoles, cinefòrums, etc.

Afegeix un comentari nou