Els llums de nadal també poden tenir un objectiu social

Ravalnet
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Els llums de nadal també poden tenir un objectiu social

Ravalnet

Resum: 

T'imagines que els llum de nadal del teu barri generessin oportunitats per a les persones en situació d'atur? Doncs al Raval ho han fet possible!

Això ja és possible gràcies a la mà de #RavalKm0, un projecte que fomenta la dinamització comercial i social del barri del Raval de Barcelona, a la vegada que es generen oportunitats formatives i ocupacionals al barri. Quatre persones en situació d'atur han estat les encarregades d'elaborar les lluminàries dels carrers Joaquim Costa i Hospital. Hi han plasmat els retrats fets per la fotògrafa i veïna del Raval Maria Espeus a la gent del barri.

En concret, ha fotografiat 60 persones que viuen, treballen o tenen un comerç als carrers Joaquim Costa i Hospital, en diferents situacions que mostren vincles entre elles. Els perfils d'aquestes imatges han servit com a base per elaborar els 32 arcs lumínics que guarniran aquests dos carrers durant les festes nadalenques. Els arcs han estat elaborats per quatre persones del barri en situació d'atur seleccionades després d'un procés de formació en muntatge d'il·luminació nadalenca i disseny, en el marc del projecte #RavalKm0.

El passat 24 de novembre es va celebrar la festa comunitària d'encesa de llums, a la Plaça dels Àngels. També s'hi van presentar les 5.000 bosses de tela que es repartiran als més de 300 comerços adherits a l'Eix Comercial del Raval. Aquestes bosses també formen part del projecte #RavalKm0 i han generat feina per a altres quatre persones en atur, que s'han format en serigrafia en el marc del projecte.

#RavalKm0 està promogut per l'Eix Comercial del Raval, Impulsem i la Fundació Tot Raval. Hi col·laboren diferents entitats, institucions i comerços del barri, en el marc del Grup Territori Socialment Responsable. Pretén engegar processos econòmicament viables i que generin oportunitats reals de millora de la qualitat de vida al Raval i alhora mostrar el seu vessant més creatiu, innovador i productiu.

El projecte s'adreça sobretot a generar oportunitats per a persones del barri en situació d'atur. En aquesta edició 2016 s'ha donat formació i ocupació a 17 persones d’entre 18 i 60 anys, usuàries de diferents entitats del barri. La meitat s’han format en serigrafia, i l’altra meitat, en fabricació de llums (muntatge d’il·luminació i disseny). D’aquestes formacions han sorgit vuit contractacions.

Afegeix un comentari nou