Els temes silenciats pels mèdia durant el 2012 veuran la llum

 Font:
Font:

Els temes silenciats pels mèdia durant el 2012 veuran la llum

Resum: 

L'observatori crític Mèdia.cat, impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils, torna a buscar finançament per al seu Anuari Mèdia.cat a través de la plataforma Verkami. Aquest cop, l'objectiu és aconseguir 7.000 euros per poder donar a conèixer 15 temes silenciats pels mitjans de comunicació catalans durant l'any 2012.

La campanya de micromecenatge per finançar l'Anuari Mèdia.cat 2012 es va llançar ahir, dilluns 21 de gener, a la plataforma Verkami i en un sol dia va aconseguir 123 mecenes i gairebé el 50% de l'aportació econòmica que vol assolir. Encara queden 39 dies per arribar als 7.000 euros que s'han posat com objectiu.

L'Anuari Mèdia.cat és un projecte de periodisme d'investigació per aportar llum a temes silenciats pels grans mitjans de comunicació. S'han publicat dues edicions amb les notícies silenciades durant l'any 2010 i el 2011 i ara ja s'està treballant en un de nou, que inclourà 15 reportatges en profunditat sobre 15 temàtiques que durant l'any 2012 no han estat portada de cap diari ni han obert cap informatiu. L'objectiu és aconseguir situar aquests temes en l'agenda dels mitjans.

De temes silenciats pels mitjans de comunicació n'hi ha molts i els coordinadors de l'Anuari han treballat amb un llistat de més de 150 candidats. A partir de fer un buidatge de diversos mitjans durant tot l'any 2012, una sèrie d'entrevistes amb diversos col·lectius social i una ronda d'entrevistes amb periodistes de diferents mitjans, han triat els quinze temes que consideren que han tingut menys ressò als mitjans. En aquest moment, una quinzena de periodistes especialitzats estan treballant-hi.

L'any passat ja van utilitzar el crowdfunding i la plataforma Verkami per finançar el projecte, amb molt d'èxit: "En només 13 hores ja havíem aconseguit els 3.200€ que necessitàvem, la qual cosa ens va portar a ampliar el volum del projecte en tres reportatges més". Enguany, el projecte és més ambiciós i cerca més diners, ja que, hi haurà quinze temes, es distribuirà a més llibreries, tindrà una web específica per facilitar la compartició i difusió dels reportatges a les xarxes socials i també es vol garantir la realització de les presentacions a Barcelona, València i Palma. El principal objectiu de l'Anuari és que els temes que tracta tinguin la difusió que es mereixen, per tant, el projecte d'enguany també inclou una partida destinada a comunicació i promoció. A més, comptarà amb una versió audiovisual: El tema més destacat anirà acompanyat d'una càpsula documental que es podrà visionar lliurement a YouTube i difondre a través de les xarxes socials, amb l'objectiu d'arribar a més audiència.

Afegeix un comentari nou