Àmbit de la notícia
Comunitari

Èxit d’assistència al Recercat 2014

Autor/a
Federació d'Ateneus de Catalunya
  • Imatge del Recercat 2014 a l'Arts Santa Mònica de Barcelona
  • Imatge del Recercat 2014 a l'Arts Santa Mònica de Barcelona

Les Jornades de cultura i recerca local i comarcal van tancar la desena edició amb èxit de participació tant per part del públic com dels centres d’estudis.

El Recercat, és la Jornada de cultura i recerca local organitzada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU), el Departament de Cultura de la Generalitat, i la Coordinadora de Centre d’Estudis de Catalunya, i que comptava amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Des de fa 10 anys a través d’actes, xerrades, conferències i activitats es donen a conèixer la realitat dels centres d’estudis, la seva tasca en pro del coneixement i el paper que desenvolupen alhora de posar en valor el patrimoni local i comarcal.

En total més de 300 persones vinculades a l’àmbit cultural i de recerca, juntament amb un centenar de centres d’estudis de diferents punts del territori català, van reunir-se a l’Arts Santa Mònica per difondre el seu coneixement.

Carme Jimenez, directora de l’IRMU, va valorar molt positivament aquesta edició, ressaltant que la fira de centres va ser l’activitat més visitada, «en què es concentren la major part d’activitats com ara la mostra de publicacions i material didàctic, audiovisuals i exposicions».

La Federació d’Ateneus de Catalunya va participar en una de les xerrades sota el títol «Local/global: complicitats necessàries en el segle XXI», amb l’objectiu de donar a conèixer diferents institucions culturals que col·laboren en projecte amb els centres d’estudis amb l’objectiu de donar visibilitat i reforçar la cultura catalana.

El seu president, Salvador Casals va donar a conèixerel projecte presentat va ser la Beca Terra d’ateneus, creada en col·laboració de l’IRMU el 2014 per tal de finançar l’estudi de la repercussió social de l’associacionisme cultural ateneístic en un territori concret, dins de l’àmbit català, des del punt de vista històric.

Premis Recercat 2014

El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat va ser el guadornat amb el Premi Recercat que reconeix la tasca feta col·lectiva i individualment per la seva constant i intensa tasca cultural i per la seva implicació en les campanyes d'Acció Cívica en defensa del patrimoni del Baix Llobregat, en els quaranta anys de la seva trajectòria.

En la modalitat personal, el Premi Recercat 2014, va ser entregat de manera pòstuma a Antoni-Lluís Carrió, vocal del patronat, membre de la junta de la Coordinadora de Centres d’Estudi de Parla Catalana (CCEPC) i director de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta des de la seva creació l’any 1985.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari