La força del teixit associatiu en les polítiques LGTBI

F Pere Tarrés
La 1a Jornada Anual tindrà lloc al Centre LGTBI de Barcelona. Font: Centre LGTBI
La 1a Jornada Anual tindrà lloc al Centre LGTBI de Barcelona. Font: Centre LGTBI
La trobada incidirà cada any sobre qüestions d’actualitat o interès en l’àmbit LGTBI. Font: Centre LGTBI
La trobada incidirà cada any sobre qüestions d’actualitat o interès en l’àmbit LGTBI. Font: Centre LGTBI

La força del teixit associatiu en les polítiques LGTBI

F Pere Tarrés

Resum: 

Entitats i representants de les administracions locals debatran sobre aquesta qüestió en la 1r Jornada Anual del Centre LGTBI.

El dissabte 19 d’octubre tindrà lloc a Barcelona la 1r Jornada Anual del Centre LGTBI, una trobada per conèixer més a fons les relacions entre les associacions i les institucions en el disseny i gestió dels serveis adreçats a les persones LGTBI. Sota el títol ‘De l’activisme a les polítiques públiques’, representants de les administracions i d’entitats locals analitzaran el paper que històricament ha tingut el teixit associatiu en les decisions polítiques relatives a l’àmbit LGTBI.

La jornada, gratuïta, també dedicarà una taula a parlar de les noves formes d’activisme que es produeixen fora dels àmbits convencionals de l’associacionisme.

La iniciativa forma part de les línies estratègiques del Centre LGTBI i ha nascut per quedar-s’hi. En paraules d’Andreu Agustín, director del Centre LGTBI, cada any es “plantejarà a expertes, activistes, acadèmics i professionals reflexions i debats entorn a qüestions d’actualitat o d'interès per a la comunitat LGTBI”. Així mateix, es busca “enfortir el nostre lligam amb altres espais, compartir experiències i donar visibilitat a enfocaments que escapen dels plantejaments més habituals”

Per a fer-ho possible, l’Andreu explica que en aquesta primera edició “hem convidat a representants de diverses ciutats per conèixer quines dinàmiques els han portat a prendre la iniciativa i començar a treballar activament polítiques LGTBI”.

D'altra banda, també tindran el seu espai “persones que formen part de grups i col·lectius que desenvolupen iniciatives molt interessants en l’àmbit de la promoció de drets LGTBI i que ja no responen a etiquetes ni a lògiques convencionals de les associacions, persones que fan activisme, per exemple, des de la cultura”.

Taules rodones, exemples de bones pràctiques i música

Les persones assistents a l’edició d’enguany podran gaudir de taules rodones, conèixer exemples de bones pràctiques i establir sinergies amb altres agents del sector. L’acte també tindrà el seu toc musical amb l’actuació del duo She Wants to Mambo, encarregats de posar el punt i final a la trobada.

Les persones que estiguin interessades en conèixer més sobre l’acte, poden consultar el programa complet.

Inscripcions a la jornada

La jornada se celebrarà el dissabte 19 d’octubre, de 9.30 a 18 hores, al Centre LGTBI de Barcelona (carrer Comte Borrell, 22). Les persones que estiguin interessades en assistir-hi, poden fer la seva inscripció enviant un correu a info@centrelgtbibcn.org.

Afegeix un comentari nou