La Fundació Jaume Bofill fa una crida de voluntariat per participar al programa LECXIT

Colectic - Comunitari
Una voluntària ensenya una nena a llegir
Una voluntària ensenya una nena a llegir

La Fundació Jaume Bofill fa una crida de voluntariat per participar al programa LECXIT

Colectic - Comunitari

Resum: 

Coincidint amb el començament del nou curs escolar, l'entitat anima a participar en aquesta iniciativa que acompanya alumnes de primària per millorar la seva comprensió lectora.

La Fundació Jaume Bofill duu a terme el programa 'LECXIT-Lectura per a l'èxit educatiu' des del curs 2011-2012. El motiu que l'impulsa a fer-ho és el fet que la baixa competència lectora posa en perill l’èxit escolar, les possibilitats d’aprenentatge al llarg de la vida i la igualtat d’oportunitats.

Les persones que fan de voluntàries en aquest programa ajuden un infant a aprendre a llegir i el motiven ja no només a l'exercici de la lectura, sinó també a creure en les seves capacitats. Actualment hi ha a tot Catalunya més de 200 punts LECXIT.

Per poder participar-hi com a voluntari o voluntària no s'ha de tenir cap formació específica, només cal saber llegir correctament en català i disposar d'una hora lliure a la setmana. Està disponible el material 'Tu també pots fer molt per la lectura' que aporta coneixements i recursos per desenvolupar aquesta tasca.

Si vols tenir més informació sobre el programa, conèixer les escoles en què es duu a terme i els horaris en què es fa, o bé inscriure-t'hi, consulta el web de LECXIT.

Afegeix un comentari nou