La V Fira d'economia solidària de Catalunya tanca les portes amb 21.000 visitants

Associació per a Joves Teb - Comunitari
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La V Fira d'economia solidària de Catalunya tanca les portes amb 21.000 visitants

Associació per a Joves Teb - Comunitari

Resum: 

2.000 persones més que l'any passat han visitat la FESC2016 i han pogut constatar que la quotidianitat de la nostra vida es pot resoldre a través de projectes i iniciatives de l'economia social i solidària.

Sota el lema "Terra compartida, terra cooperativa", el recinte Fabra i Coats de Barcelona ha acollit aquest passat cap de setmana la cinquena edició de la Fira d'economia solidària de Catalunya. Organitzada per la Xarxa d'Economia Solidària (XES), hi han participat més de 200 entitats, que han volgut demostrar que l'economia social i solidària creix i està consolidant al territori un model més just, democràtic, sostenible i que posa a les persones al centre.

Durant tot el cap de setmana s'han desenvolupat una cinquantena d’activitats, entre xerrades, tallers i taules rodones. Una de les principals novetats ha estat la TecnoFESC, un espai coorganitzat per set entitats que ha volgut incidir en l'ús de la tecnologia com a eina per a la transformació social. A través de diferents activitats, s'ha reflexionat al voltant de conceptes com el consum responsable i de proximitat, la reutilització, l'obsolescència programada o la seguretat de les dades.

L'èxit de la fira ha estat possible gràcies al suport de 110 persones voluntàries, algunes d'elles procedents d'intercanvis internacionals a través del Servei Civil Internacional.

Per cinquè any consecutiu, les monedes socials han estat única forma de pagament al recinte, vàlida per a totes les transaccions durant la fira. A la moneda oficial de la XES, l'ecosol, enguany s'hi han sumat altres monedes socials del territori: la turuta de l'Associació Ecol3VNG de Vilanova i la Geltrú, l'hora de l'Ecoxarxa del Bages i l'eco de la Xarxa Eco de Tarragona i Cooperativa Integral Catalana.

La FESC també s'ha fet notar a les xarxes socials. A Twitter, el hashtag oficial de la fira #fesc2106 va ser trending topic durant tot el dissabte al matí. La setmana de la fira més de 4.000 usuàries han generat al voltant de 9.600 piulades que han impactat en més de 35 milions d'usuaris en aquesta xarxa social.

L'economia social dóna feina a 3.700 persones

Són dades de L'informe del mercat social català 2015, presentat en el marc de la FESC2016. Es tracta d'un document que fa una foto fixa per entendre i analitzar com està el moviment de l'economia social i solidària (ESS) avui.

Conclou que les 173 empreses i entitats que conformen la Xarxa d'Economia Solidària donen feina a gairebé 3.700 persones i generen un volum de negoci de 164 milions d'euros.

Afegeix un comentari nou