L'assetjament a les clíniques d'avortament, una ofensiva fonamentalista internacional

Ravalnet
Presentació de l'informe de l'Observatori de Drets Sexuals i Reproductius. Font: Associació Drets Sexuals i Reproductius
Presentació de l'informe de l'Observatori de Drets Sexuals i Reproductius. Font: Associació Drets Sexuals i Reproductius

L'assetjament a les clíniques d'avortament, una ofensiva fonamentalista internacional

Ravalnet

Resum: 

L'Observatori de Drets Sexuals i Reproductius publica un informe que assenyala el conglomerat dissenyat estratègicament per atacar la democràcia que va des de l'activisme a les institucions.

Dificultat d'accés a l'avortament de forma lliure i gratuïta, i a la informació adequada i veraç, incapacitat d'escollir el mètode i tracte adequat i, finalment, complicacions per accedir a l'anticoncepció, tant la d'urgència com els mètodes anticonceptius.

Aquestes són les vulneracions més habituals registrades per l'Observatori de Drets Sexuals i Reproductius i, per això, després de posar en marxa la web informativa vullavortar.org, li han volgut dedicar l'informe d'enguany sota el títol 'Ofensiva fonamentalista contra el dret a l'avortament', presentat per Elena Longares, coordinadora de l'Observatori, i Almudena Rodríguez i Unai Gil, de l'àrea d'incidència política de l'Associació.

Aquest any, però, han estat especialment destacades les denúncies vinculades a l’assetjament a usuàries i professionals a les clíniques d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs. És en aquest assetjament en què se centra l'informe ja que afirmen que no són fets aïllats, sinó "accions concretes que formen part d'una estratègia dissenyades en l'espai internacional per un conglomerat de diferents actors".

Concretament, analitzen les vinculacions del projecte Ambulancia vida, una campanya impulsada per Derecho a Vivir, que pertany al grup fonamentalista HazteOir, que opera a tots els continents del món amb altres noms com CitizenGO, un grup que inclou des de grups ultracatòlics a partits d'ultradreta i feixistes.

Des de l'Observatori consideren cabdal compartir la informació sobre l'entramat que abraça des de l'activisme fins a les institucions i és transnacional, que compta amb "ministres, caps d'estat i aristòcrates que defineixen aquest atac per imposar una agenda econòmica neoliberal" i que utilitza l'espai virtual per créixer i captar audiència.

Al cap i a la fi, i com apunta Rodríguez, l'atac a l'avortament va més enllà del fet en sí mateix: "Quan s'ataca l'avortament és una ofensiva frontal a les democràcies i a través d'aquest discurs d'odi el que es fa és generar processos desdemocratitzants".

Afegeix un comentari nou