Àmbit de la notícia
Comunitari

L’associacionisme juvenil presenta una guia per trencar tabús sexuals

Entitat redactora
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a
Anna Echeverria i Bel
  • La cooperativa Mandràgores, responsable del contingut de la guia 'Sexeja't', du a terme tallers sobre la sexualitat des del plaer.

El Consell de Joventut de Barcelona publica una guia que aporta coneixement als i les joves per tal que trenquin tabús de caràcter sexual.

 

En la línia del treball fet en el Consell Nacional de Joventut de Catalunya en la promoció dels Drets Sexuals i Reproductius, el Consell de Joventut de Barcelona suma un recurs més per a informar els i les joves sobre sexualitat i plaer per tal que puguin viure la seva vida sexual i reproductiva de forma lliure i plaent.

Ho fa a través de la publicació ‘Sexeja’t: una guia sobre sexualitats diverses i plaentsque busca sacsejar el tema no només informant, sinó fent-ho des d’una perspectiva global, allunyada d’estereotips i de la mirada heterocentrista i cisgènere. Inclou també aprenentatges afectivosexuals, ja que no només és bàsica la informació, sinó també el treball de les competències necessàries per a la vida personal i sexual.

La guia introdueix, en un primer bloc, 4 grans preguntes que responen a idees i conceptes importants a plantejar-se i conèixer quan s’aborda el tema de la sexualitat. Precisament, què és la sexualitat? Què és l’orientació afectivo-sexual? Què és la presumpció d’heterosexualitat? Què són els cànons de bellesa?

Sota els títols ‘Follar és posar el plaer al centre’, ‘Pràctiques sexuals: què ens ve de gust?’, ‘Mite o realitat?’ i ‘La masturbació: un món de plaer’, la guia aborda tabús sexuals sota una mirada diferent, trencant prejudicis i posant el plaer responsable al centre. I intercala els continguts amb exercicis individuals per a reflexionar sobre la sexualitat d’un/a mateix/a.

El tancament de la publicació està dedicat a l’autoconeixement del cos, que com diu la mateixa guia “és una eina importantíssima per a poder millorar la relació amb nosaltres mateixes i amb els altres. I conèixer els nostres genitals ens pot fer més autònomes a l’hora de gaudir de la nostra sexualitat, en solitari o compartida”.

Tal com explica el CJB al seu web, amb la guia volen que el jovent sacsegi la seva sexualitat, que es conegui i descobreixi sense tabús, de manera responsable però també plaent. El contingut de la publicació ha estat elaborat pel projecte cooperatiu Mandràgores, que treballa l’educació sexual i afectiva des d’una perspectiva feminista.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari