El més per menys en ajuda humanitària
Comparteix
Les ONG alerten de la reducció dels recursos per fer front a les crisi humanitàries. Aquesta situació, no només representa l’empitjorament en la qualitat de l’assistència humanitària, sinó que posa en perill a les persones que s’ocupen de subministrar-la.
El Sahel, Síria, la Banya d’Àfrica, Haití i alguns països asiàtics, són les zones més necessitades d’ajuda actualment, ja sigui pels conflictes armats que hi tenen lloc, com pels desastres naturals, segons les organitzacions no governamentals. Aquestes són algunes de les zones on les ONG com Metges Sense Fronteres, Intermon Oxfam o Creu Roja estan duent a terme campanyes d’ajuda.
Són precisament aquestes mateixes organitzacions les que recentment han denunciat que la disminució dels pressupostos destinats a assistència social i a cooperació internacional per part dels governs fan cada vegada més complicada l’atenció en situacions de crisi. Davant aquesta situació, els responsables de les organitzacions intenten, si més no, fer arribar serveis bàsics als més necessitats, intentant estirar al màxim aquestes ajudes.
Una altra preocupació és el desprestigi que està patint l’ajuda humanitària en les zones de conflicte. Des de la Creu Roja s’ha denunciat que el personal està cada vegada més exposat i que l’emblema de l’organització no és cap garantia “quan fa 50 anys es respectava per totes les parts del conflicte”. I és que els segrestos i la violència cap als cooperants han augmentat en els darrers temps. Davant d’aquestes situacions, la falta de recursos econòmics també fa complicat garantir la seguretat dels cooperants.
Moltes d’aquestes reivindicacions van sortir a la llum el passat 19 d’agost, en que es va commemorar el dia Mundial de l’Assistència Humanitària. En aquesta ocasió, a més d’explicar com la crisi econòmica està afectant també a les tasques per fer arribar ajuda humanitària, es va valorar positivament la resposta que alguns països comencen a tenir alhora d’anticipar-se a les crisis humanitàries, facilitant així l’acció de les ONG.
Afegeix un nou comentari