Dia Mundial de l'Assistència Humanitària: “Jo vaig estar aquí”

  • El logotip de la Campanya d'enguany del Dia Mundial d'Ajut Humanitari

    El logotip de la Campanya d'enguany del Dia Mundial d'Ajut Humanitari

  • Nacions Unides ha creat un web per reconèixer el treball diari d'ajut humanitari

    Nacions Unides ha creat un web per reconèixer el treball diari d'ajut humanitari

Aquest és el lema del Dia Mundial de l'Assistència Humanitària 2012, que se celebra als voltants del 19 d'agost com a dia central.

En la seva declaració institucional del Dia Mundial, el secretari general de Nacions Unides, Ban Ki-Moon, ha afirmat: “Enguany el Dia Mundial de l'Assistència Humanitària brinda l'oportunitat històrica de reunir a mil milions de persones de tot el món per promoure la idea, poderosa i dinàmica, d'ajudar els altres”.

I segueix: “És la millor manera de reconèixer la tasca dels molts treballadors d'assistència humanitària caiguts, dels quals lamentem la pèrdua aquest dia, i de celebrar les iniciatives dels que continuen la seva noble tasca de portar urgentment assistència humanitària als que pateixen”.

 

El dia 19 va ser triat per Nacions Unides al ser l'aniversari de l'atac a la seu central de Nacions Unides a Bagdad, en el que van morir 22 membres de l'ONU el 2003

 

Els que treballen en ajut humanitari s'enfronten a perills i adversitats per ajudar als altres. Cada dia, treballadors especialitzats en l'auxili humanitari donen el seu suport a milions de persones a tot el món sense que importi qui són i on es troben. És un dia, doncs, de celebració mundial de l'ajuda als altres. Amb el lema d'enguany, Nacions Unides vol ressaltar que és igual on es trobin uns i altres. Significa que és igual on es trobi algú, sempre pot ajudar a qui ho necessita.

El dia 19 va ser triat per Nacions Unides al ser l'aniversari d'un atac a la seu central de Nacions Unides a Bagdad, en el que van morir 22 membres de l'ONU el 2003. Per unir-te a les celebracions del Dia, visita aquesta web.

Afegeix un comentari nou