Tothom a cobert: l’àpat solidari d’Arrels

LaviniaNext
Autor/a: 
Ariadna Roca
Arrels proposa reunir-se a taula per una bona causa. Font: Arrels Fundació
Arrels proposa reunir-se a taula per una bona causa. Font: Arrels Fundació
Es pot participar com a amfitrió o amfitriona o com a convidat o convidada. Font: Arrels Fundació
Es pot participar com a amfitrió o amfitriona o com a convidat o convidada. Font: Arrels Fundació
Els àpats solidaris es poden fer fins al 31 d'octubre. Font: Arrels Fundació
Els àpats solidaris es poden fer fins al 31 d'octubre. Font: Arrels Fundació

Tothom a cobert: l’àpat solidari d’Arrels

Autor/a: 
Ariadna Roca
LaviniaNext

Resum: 

La fundació busca amfitrions i amfitriones per organitzar una recollida de fons a favor de les persones sense llar.

A Catalunya hi ha més de cinc mil persones que viuen al carrer perquè no tenen una llar i d’aquestes, més de mil cent ho fan a la ciutat de Barcelona. Arrels Fundació treballa des de fa més de trenta anys per acompanyar-les i orientar-les perquè tinguin una vida digna i, en els casos d’extrema vulnerabilitat, els hi garanteixen un allotjament.

Per poder oferir un sostre a aquestes persones sense llar i fer-ne un seguiment social calen uns fons i per això la fundació ha organitzat la iniciativa Tothom a cobert!, un gran àpat solidari del qual en trauran un “bon profit”.

Fins al 31 d’octubre, les persones que hi vulguin participar es poden convertir en amfitriones d’un dinar o sopar benèfic a casa seva. Només cal que omplin el formulari d’Arrels i convidin amics, família o, fins i tot, companys de feina amb la invitació que rebran.

Qui organitzi la trobada haurà de preparar un àpat deliciós i, a canvi, els seus convidats i convidades hauran de fer una aportació econòmica a Arrels per donar suport a la campanya, a través d'aquest formulari. Quin ha de ser l’import? Des de la fundació recomanen que, com a mínim, sigui de vint-i-cinc euros, que és el que costa una nit d’allotjament amb seguiment social per a una persona sense llar. El donatiu es pot realitzar amb targeta, mitjançant una transferència, gir bancari, Paypal o Bizum.

Si hi ha alguna persona que hi vol participar, però no té l'espai per fer-ho, també pot col·laborar fent difusió de la iniciativa amb el hashtag #tothomacobert o fent una donació a títol individual. Per a més informació es pot enviar un mail a tothomacobert@arrelsfundacio.org o trucar al 93 441 29 90.

Des de la fundació esperen que l’acció tingui una bona rebuda i que hi participi un gran nombre de persones. “Compartir un dinar o sopar amb amics i familiars és una bona oportunitat per tenir un gest solidari cap a les persones que no tenen llar”, afirma Ferran Busquets, director d’Arrels Fundació. Qui també recorda que “ara és el moment” i que “no podem normalitzar que pugui haver-hi persones que viuen al ras”.

Tasques de voluntariat

Per a qui un dinar o sopar benèfic no li sembli suficient i vulgui implicar-se més, Arrels també ofereix oportunitats de voluntariat per dur a terme diverses tasques. Actualment, el seu espai de bugaderia necessita una persona que col·labori un matí o una tarda cada setmana garantint el bon funcionament de les rentadores i l’ordre de la roba neta dins el rober.

Afegeix un comentari nou