8 plans alternatius i socials per passar una gran Setmana Santa!

Fundació Autònoma Solidària

8 plans alternatius i socials per passar una gran Setmana Santa!

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Ja tens preparades les vacances? Tant si marxes com si et quedes a casa, tens molts plans al teu abast. Des de Xarxanet.org en seleccionem vuit, com sempre, amb tocs associatius! Quin triaràs?

1. Estona de lectura solidària

Les vacances són una bona oportunitat per poder relaxar-nos i gaudir del temps lliure. Primers dies de platja, excursió a la muntanya, o quedar-se a la ciutat... les opcions són diverses i sempre milloren amb un bon llibre a la mà. Si volem renovar la col·lecció de lectura, una opció més social i sostenible és evitar les grans empreses llibreteres i anar al petit comerç. Proposta Xarxanet: passa’t pel carrer Francesc Tàrrega de Barcelona a l’Associació Llibre Solidari.


2. Vacances de cine

Les vacances també són un bon moment per escapar-se al cinema i desconnectar. A Barcelona, la Filmoteca de Catalunya ofereix films diversos per a públics i moments ben diferents per 4 euros! Consulta’n la programació.


3.Música en directe

Vols sentir reagge, rumba i soul, veu i acordió diatònic, i en occità? Llavors reserva’t a l’agenda el 7 d’abril a les 22 h perquè l’Alidé Sans arriba al Tradicionàrius amb el seu àlbum Eth Paradís ei en tu acompanyada del guitarrista de Llenguadoc Paulin Courtial. L’actuació l’acull el Centre Artesà Tradicionàrius, un centre cívic del barri de Gràcia gestionat per l'Associació Cultural TRAM dedicada a la programació i promoció de la música i cultura tradicional.


4. Finestres al món

El Caixa Fòrum a Barcelona ofereix mensualment curts i documentals realitzats a països diferents per tal de reflexionar sobre temes internacionals diversos. Si vols aprofitar el cap de setmana del 8 i 9 d’abril com a prèvia de les vacances, passa’t a veure Nòmades, Growing Home i Titiri, tres documentals sobre Mali, Jordània i Bolívia.


5. Dia sobre rodes

I per què no aprofitar les vacances per sortir de casa, desconnectar i començar a posar-te en forma? Què et sembla treure les bicicletes a passejar? Si no en tens o necessiten una reparació, pots passar-te per Biciclot, una cooperativa de treball amb un model d’economia social que promouen l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible. Fan tallers per aprendre a reparar bicicletes, sortides a la vora del mar, lloguer de bicicletes i tàndems...

6. Per a tota la família

Les vacances són un bon moment per gaudir d’activitats tota la família junta. Encara que el pla que us proposem no és exactament en dies festius, pot ser un bon tret de sortida. Dos dels grans a l’escenari, circ i música. Tortell Poltrona i Albert Pla tornen amb l’espectacle L’Escola dels Somiatruites a Girona el 8 i 9 d’abril!

Si en voleu saber més, podeu mirar l’entrevista que els van fer a TV3:


7. Primavera moguda i feminista!

El Punt d'Informació i Atenció a Dones de l'Eixample organitzen el curs gratuït de dansa i teatre "El mite de la mitja taronja", un taller vivencial per afavorir el treball de les emocions i la comunicació en llibertat des d’una perspectiva de gènere i intercultural. S'impartirà del 18 d’abril al 27 de juny de 2017 cada dimarts de 10h a 12h. Per a més informació clica l'enllaç.


8. L’estiu que ja arriba

Una de les millors fórmules per evitar depressions postvacacionals és començar a pensar en el pròxim estiu abans i tot d’acabar la Setmana Santa. Si vols afegir un component solidari a un estiu molt intens, et fem una proposta: un camp de voluntariat internacional! Consulta, per exemple, l'oferta de Servei Civil Internacional.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou