Carrutxa celebra els seus 40 anys de feina de recerca i divulgació

Colectic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Carrutxa ha contribuit a recuperar elements de Cultura Popular. Imatge de Salvador Palomar. Llicència Creative Commons. Font: Salvador Palomar. Llicència Creative Commons.
Carrutxa ha contribuit a recuperar elements de Cultura Popular. Imatge de Salvador Palomar. Llicència Creative Commons.
Els àmbits terriotirals de Carrutxa són Reus, el Baix Camp i el Priorat. Imatge de Salvador Palomar. Llicència Creative Commons.  Font: Salvador Palomar. Llicència Creative Commons.
Els àmbits terriotirals de Carrutxa són Reus, el Baix Camp i el Priorat. Imatge de Salvador Palomar. Llicència Creative Commons.

Carrutxa celebra els seus 40 anys de feina de recerca i divulgació

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic

Resum: 

L’entitat de Reus celebra els 40 anys de la seva fundació. Durant tots aquests anys han treballat per fer recerca i divulgació de la cultura popular i el patrimoni etnològic.

L’entitat reusenca Carrutxa celebra aquest any el seu 40è aniversari de la seva fundació. Per a celebrar-ho, van publicar, el passat mes de juny, un comunicat a la seva pàgina web, on demanaven a tothom qui els conegui, o que hagin col·laborat plegats, un vídeo.

En aquest vídeo es demana quina és l’opinió d’aquests 40 anys de trajectòria. Les persones que vulguin enviar el vídeo ho poden fer a través del correu carrutxa@gmail.com. Alguns dels vídeos enviats són els següents.

Carrutxa és una entitat de Reus que va néixer el 1980 amb l’objectiu de valorar el patrimoni etnològic i la cultura popular. Les seves activitats consisteixen a fer recerca de la història i la memòria i difondre-la a través de publicacions en paper, blogs, xarxes socials i activitats presencials.

L’àmbit de recerca s’ha centrat en Reus, el Baix Camp i el Priorat. Però les seves divulgacions també han ajudat a construir diferents relats al voltant dels estudis de Cultura Popular i Tradicional i el Patrimoni Etnològic dels Països Catalans.

Actualment a l’entitat disposen d’un equip de treball interdisciplinari, format per una desena de persones, que sustenten el gruix de les activitats. A part de tot aquest equip, també disposen d’una xarxa de col·laboradors molt activa.

Afegeix un comentari nou