Catalunya es prepara per rebre la Llum de la Pau

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Judit Meix
 Font: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Acte de rebuda de la Llum de la Pau de Betlem 2021, a Badalona. Font: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Desenes de fanalets i espelmes s'encendran el 18 de desembre a Cassà de la Selva. Font: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
 Font: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
L'Agrupament Escolta i Guia Jaume Ortiz va ser l'encarregat d'acollir l'acte de rebuda la passada edició. Font: Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Catalunya es prepara per rebre la Llum de la Pau

Autor/a: 
Judit Meix
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

La Llum de la Pau de Betlem, un projecte internacional amb una llarga tradició, arriba de nou a casa nostra i ens convida a reflexionar sobre la guerra i la gestió de conflictes.

Un any més, Escoltes i Guies d’Àustria viatgen a Betlem per recollir una flama que s’escamparà pel món amb la cooperació d'altres escoltes i guies d’arreu del planeta. Aquesta flama s’anomena Llum de la Pau de Betlem, i és un símbol de justícia global i reivindicació dels drets humans.

Des de Betlem, la flama viatja a Viena i, en un acte ecumènic, d’una primera espelma se n’encenen centenars. L’escoltisme i el guiatge mundial es mobilitza, amb la col·laboració de milers de persones no vinculades al moviment, per repartir aquest símbol i missatge de pau arreu, també a Catalunya.

Cassà de la Selva serà el municipi encarregat d’acollir la rebuda de la Llum de la Pau a casa nostra. Joves voluntaris i voluntàries de l’Agrupament Escolta i Guia La Claca estan a càrrec d’organitzar l’acte i preparar-ho tot per repartir la flama per tot el territori català amb espelmes i fanalets. L’esdeveniment tindrà lloc el 18 de desembre a les 16 hores a la Plaça Mossèn Jacint Verdaguer.

Molt més que un acte de rebuda

“Volem encendre la Llum de la Pau com a un símbol que ens recordi la nostra responsabilitat en la resolució dels conflictes, per petits que siguin, i prevenir així els enfrontaments de magnitud i les guerres”, expliquen des de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), entitat encarregada de gestionar el projecte de la Llum de la Pau a Catalunya.

És per aquest motiu, que l’edició d’enguany duu per lema ‘Siguem artesans per la pau’. Des de MEG han preparat un conjunt de materials i recursos pedagògics perquè entitats de lleure, centres educatius i totes aquelles persones que ho desitgin els treballin. Aquests materials s'organitzen per franges d’edats, des de mainada de sis anys a joves de divuit, i inclouen dinàmiques, lectures, cançons i peces audiovisuals.

Afegeix un comentari nou