Diversos recursos culturals contra la LGTBIfòbia

Ravalnet
Cartell de l'obra Limbo de Les Impuxibles Font: Les Impuxibles
Imatge promocional de l'obra 'Limbo'. Font: Les Impuxibles

Diversos recursos culturals contra la LGTBIfòbia

Ravalnet

Resum: 

Propostes de teatre, lectura i cinema de NUS Cooperativa per combatre la violència i defensar la diversitat de gènere i sexual.

La cultura és una eina carregada de pensament. Per això, des de NUS Cooperativa, que treballa processos de creació d'arts escèniques amb una mirada feminista i comunitària, proposen un recull de llibres, audiovisuals i teatre contra la LGTBIfòbia en actualització permanent.

Recursos necessaris per combatre les desigualtats i poder defensar la diversitat de gènere i sexual, després d'un cap de setmana negre en què cinc homes han patit violència homòfoba a Barcelona. Els drets del col·lectiu perillen i és responsabilitat de totes les persones, entitats i institucions combatre el seu retrocés.

Teatre

  • La Perruca. Aquesta obra de NUS Cooperativa per a tots els públics explica la història d'en Luca que apareix un dia a l'escola amb una perruca. És una proposat que parla de la diversitat de gènere i de la no discriminació en la infància i en els centres educatius.
  • Monòlegs a la Plaça. Aquesta obra, també de NUS Cooperativa és un muntatge interactiu a l'espai públic que exposa les experiències de deiferents persones que han presenciat un acte de violència masclista/LGBTIfòbica a l'espai públic i no han sabut com actuar.
  • Microteatre a l'aula. Aquesta proposta, també de NUS Cooperativa, és oberta al plantejament dels grups classe de les escoles a qui va dirigida. Depenent de la discriminació que més preocupi, entrarà un personatge a l'aula, explicarà un episodi de violència i generarà un debat amb l'alumnat sobre com actuar.
  • Limbo. Aquesta obra de Les Impuxibles no deixa indiferent. Explica el trànsit de l’Albert, que abans era la Berta, i les seves vivències, mitjançant el teatre i la dansa.

Llibres

Audiovisuals

  • Cua de sirena. Un curtmetratge fet amb stop-motion que trenca amb el binarisme de gènere.
  • El mundo al revés: heterofobia. Un curt que mostra les dificultats que viuen les persones homosexuals en la societat heterocentrista.
  • Lesbofòbia, un documental i deu respostes. Deu testimonis denuncien en aquest documental violències LGTBIfòbiques i busquen respostes.
  • EnFemme. Aquest documental explica la història d'un col·lectiu de Barcelona que experimenta amb la fluidesa de gènere.
  • Disclosure. Aquest documental narra cent anys de la representació audiovisual de les persones trans des del cinema mut fins a la sèrie Pose.

Afegeix un comentari nou