El Drac de Vilanova publica un vídeo per llançar un missatge d’optimisme davant la Covid-19

Colectic
Autor/a: 
Xavi Aranda
El Drac de VIlanova i la Geltrú ha participat en moltes festes majors d'àrreu de Catalunya. Imatge de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. CC BY 2.0 Font: Imatge de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. CC BY 2.0
El Drac de VIlanova i la Geltrú ha participat en moltes festes majors d'àrreu de Catalunya. Imatge de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. CC BY 2.0
L'entitat que gestiona el Drac de Vilanova i la Geltrú és molt acitva. Imatge de Calafellvalo. Llicència d'ús CC BY-NC-ND 2.0 Font: Calafellvalo. Llicència d'ús CC BY-NC-ND 2.0
L'entitat que gestiona el Drac de Vilanova i la Geltrú és molt acitva. Imatge de Calafellvalo. Llicència d'ús CC BY-NC-ND 2.0

El Drac de Vilanova publica un vídeo per llançar un missatge d’optimisme davant la Covid-19

Autor/a: 
Xavi Aranda
Colectic

Resum: 

L’entitat de portadors i portadores del Drac de Vilanova i la Geltrú ha publicat una campanya per llançar un missatge d’optimisme en front de la Covid-19. En el vídeo es pot veure el Drac passejant per diferents localitats catalanes.

El Drac de Vilanova i la Geltrú ha realitzat un vídeo per llançar un missatge d’optimisme davant la Covid-19. La pandèmia de la Covid-19 ha obligat al fet que la majoria de Festes Majors del país, o bé se suspenguin o bé s’hagin readaptat. I encara que algunes festes majors hagin decidit adaptar-se al context actual, organitzant actes virtuals, queda clar que no seran les mateixes festes majors que d’altres anys.

Segons Sergi Garriga Ferrer, President del Drac de Vilanova i la Geltrú: "Volíem enviar el missatge que, tot hi que estem passant una època dura, les festes seguiran allà quan hi tornem. Tal i com diu el video, hi tornarem! Ara lo important es cuidar-nos molt i ser el màxim de gent possible quan puguem tornar a celebrar-les".

En el vídeo, el Drac de Vilanova surt passejant-se per diferents carrers i places de diferents poblacions de Catalunya. Amb una música emotiva, el Drac passeja sol pel carrer i es planta en les diferents places. Durant la visualització de les diferents places, es pot sentir el so de la festa, tot fent recordar com es celebrava en una situació normal. Totes aquestes poblacions tenen alguna festa major important, en les quals se celebra algun acte de cultura popular. Les diferents poblacions, amb els seus carrers i actes són els següents:

 • Tarragona. Pla de la Seu. Baixada de l’àliga.
 • Valls. Plaça del Blat. Diades castelleres on participen els Xiquets de Valls.
 • L’Arboç. Racó de la Carretillada. La Carretillada.
 • Vilafranca del Penedès. Plaça de Jaume I. Entrada de Sant Fèlix.
 • Sant Pere de Ribes. Festa Major de Sant Pere.
 • Berga. Plaça de Sant Pere. La Patum.
 • Solsona. Corpus.
 • Cervera. Universitat. L’aquelarre.
 • Sitges. Esglèsia. Baixada de les escales.
 • Vilanova i la Geltrú. Plaça de la Vila. Festa Major de Vilanova i la Geltrú.

Garriga Ferrer explica que: "la situació actual provoca que totes les festes populars, en menor o major mesura, s'hagin vist afectades. El vídeo és una carta d'amor a totes elles, anant a algunes de les places més representatives del país. Volíem enviar una forta abraçada i molts ànims a totes les festes majors.".

El vídeo va ser publicat el passat divendres 31 de juliol, en el context festiu dels dies previs de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú. Té per títol «Hi tornarem» i ha tingut molta interacció a les xarxes socials.

Afegeix un comentari nou