La Sardana de l’Any es decidirà amb una votació en línia

LaviniaNext
Actuació d'una edició anterior del concurs de La Sardana de l'Any Font: Clara Feliu
Actuació d'una edició anterior del concurs de La Sardana de l'Any Font: Clara Feliu
Imatge del concert de sardanes a Bellvís el cap de setmana passat. Font: Confederació Sardanista
Imatge d'una de les darreres sardanes celebrades. Font: Confederació Sardanista
Enguany la final del concurs serà el 14 de novembre Font: Clara Feliu
Enguany la final del concurs serà el 14 de novembre Font: Clara Feliu

La Sardana de l’Any es decidirà amb una votació en línia

LaviniaNext

Resum: 

L’esdeveniment se celebrarà el 14 de novembre sense públic al Teatre de La Passió d’Esparreguera i es podrà seguir per Internet i per Catalunya Música.

“La situació que vivim ha fet que la final del concurs de La Sardana de l’Any sigui un espectacle per a ser vist a través d’una pantalla i que la votació es faci tota per Internet”. Amb aquestes paraules el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Xavier Tresserras ha destacat les dues principals característiques d’un acte que enguany s’ha hagut de reinventar completament a causa de les restriccions decretades per la pandèmia.

El músic i presentador Pau Benavent i la sardanista Queralt Pedemonte presentaran l’esdeveniment el 14 de novembre a partir de les 17.30 h., que comptarà amb les actuacions de les cobles Jovenívola de Sabadell i La Principal de la Bisbal, i de l’Esbart Dansaire de Rubí.

Es mantindrà el programa previst, amb una primera part on sonaran les peces finalistes i una segona part que inclourà les actuacions en directe i el lliurament dels premis en les tres categories (Premi Popular, Premi Joventut i de la Crítica). Durant la mitja part tothom que vulgui podrà votar a través de qualsevol dispositiu electrònic (mòbil, tauleta, ordinador) a la pàgina del concurs les seves sardanes preferides per atorgar el Premi Popular.

Tresserras ha explicat que per participar-hi caldrà veure la gala, ja que “durant l’emissió es donarà a conèixer una paraula clau que s’haurà de seleccionar en el moment de fer la votació”. El procediment serà l'elecció de les tres sardanes favorites.

Sense públic presencial

Serà un esdeveniment a porta tancada i s'emetrà en directe per Catalunya Música, per primera vegada per streaming a través de la pàgina del concurs i del canal de YouTube de la Confederació Sardanista de Catalunya.

Per poder exercir el vot caldrà que tothom es registri prèviament, amb data límit el divendres 13 de novembre a través de la pàgina web del concurs. Automàticament l'inscrit constarà com a usuari validat per poder votar a la mitja part de la Final.

Xavier Tresserras ha assenyalat que el ritme d’inscripcions és alt i que es preveu que hi participin pràcticament el mateix nombre de persones que ho feien pel mètode tradicional. Considera que "la votació en línia ha vingut per quedar-s’hi" i que segurament ja no es tornaran a veure les tradicionals butlletes amb les quals els assistents a la gala decidien el nom de la millor sardana de l’any.

L'esdeveniment també atorgarà els premis a la sardana guanyadora del Premi de la Crítica i el Premi Joventut, tots dos decidits segons la votació d'un Jurat musical qualificat.

La final de la 31a edició de 'La Sardana de l'Any' estava prevista per al mes de maig a Sabadell i es va haver d’ajornar fins al 14 de novembre, al teatre d’Esparreguera. En un principi estava prevista la presència de públic, però les darreres mesures sanitàries han obligat a fer la gala completament en línia. L'import de les entrades es retornarà a través l’empresa gestora dels tiquets que s’ocuparà d’informar-ne els assistents i efectuar la devolució.

Afegeix un comentari nou