'La Supersardana de l’Any' tria la millor peça dels últims setze anys

LaviniaNext
Autor/a: 
Ona Bachrach
'La Supersardana de l'Any' acollirà les millors obres dels últims setze anys. Font: Clara Feliu
'La Supersardana de l'Any' acollirà les millors obres dels últims setze anys. Font: Clara Feliu
La Confederació Sardanista inaugura les semifinals del concurs aquest cap de setmana. Font: Portal Sardanista
La Confederació Sardanista inaugura les semifinals del concurs aquest cap de setmana. Font: Portal Sardanista
Celebració de l'última final de la sardana del 2019.  Font: Clara Feliu
Celebració de l'última final de la sardana del 2019. Font: Clara Feliu

'La Supersardana de l’Any' tria la millor peça dels últims setze anys

Autor/a: 
Ona Bachrach
LaviniaNext

Resum: 

El concurs 'La Sardana de l'Any' arriba amb una edició especial; 'La Supersardana de l'Any', una competició entre les sardanes guanyadores del concurs anual des del 2004.

Aquest any se celebra 'La Supersardana de l'Any', l'edició especial del concurs 'La Sardana de l'Any', una competició que sotmetrà al vot popular les sardanes guanyadores de les darreres setze edicions. Sonaran obres premiades com 'Cinquanta anys junts' de Joan Segura, '25 anys màgics' de Lluís Alcalà, 'Essència d'aplec' d'Enric Ortí o 'Destapem els 60', del compositor Joan Jordi Beumala.

El projecte, organitzat per la Confederació Sardanista de Catalunya, ja va celebrar la seva primera etapa el 1985 a Cornellà de Llobregat on van concursar les catorze peces guanyadores d'aquell període i 'L'Aplec de tardor' de Conrad Saló s'endugué el títol de la millor sardana. D'aquesta manera, 'La Supersardana de l'Any' inaugura, després de més de tres dècades, el seu segon període, convertint-se en una cita obligatòria per a qualsevol aficionat sardanista.

Les bases del concurs determinen que per arribar a la nominació, les sardanes hauran de superar vuit tandes de semifinals, amb dues de tres sardanes i cinc de dues sardanes, a més d'una eliminatòria de repesca. Les guanyadores de cada semifinal es classificaran directament a la final. Aquelles en segon lloc a l'eliminatòria de tres sardanes, juntament amb la no guanyadora, però amb millor percentatge de vots, competiran a l'eliminatòria de repesca.

La final se celebrarà dissabte 15 de maig al Teatre Casal de l'Espluga de Francolí. L'acte constarà de dues parts: una primera part amb les vuit sardanes finalistes i una segona amb concerts. Pel que fa a les votacions populars, tothom qui vulgui pot participar amb vot telemàtic o a través d'emissores de ràdio col·laboradores.

La Covid-19 marca un abans i un després en la sardana

Aquest 2021 s'hauria d'estar celebrant l'edició anual de la 'Sardana de l'Any', però ja des del 2020 els efectes de la pandèmia han tingut ressò en l'activitat de la colla sardanista. "A causa de la Covid-19 no s'han estrenat gaires peces i és per això que vam decidir donar un any de respir i celebrar la Supersardana", explica Xavier Tresserras, president de la Confederació Sardanista.

A més a més, la Confederació pretén organitzar aquesta edició especial per poder donar inici a una nova etapa. "Ara el que volem és començar una etapa postpandèmica, on apareixeran nous i diferents formats que anirem confeccionant amb el temps", enuncia Xavier Tresserras.

Afegeix un comentari nou