L'Espai comunitari Mescladís aguanta l'embestida

Federació Ateneus de Catalunya
Autor/a: 
Oriol Jordan
L'interior de l'Espai Mescladís (Santi Palacios) Font: Santi Palacios
L'Espai Mescladís

L'Espai comunitari Mescladís aguanta l'embestida

Autor/a: 
Oriol Jordan
Federació Ateneus de Catalunya

Resum: 

A finals d'abril, l'espai comunitari de cuina que lidera Martín Habiague, amb qui vam parlar a Xarxanet en aquell moment crític, va estar a un pas de desaparèixer.

L'emblemàtic Espai Mescladís, que es situa al Pou de la Figuera, segueix aguantant l'embestida, segons es desprèn d'un comunicat que ha fet arribar la mateixa entitat. Això sí, amb la mateixa incertesa d'aquest darrer any i mig "i sense cap alternativa per part de l'Ajuntament de Barcelona".

El director de l'espai, Martín Habiague, amb qui Xarxanet va tenir l'oportunitat de parlar el mes d'abril, explica que "Aquesta és una situació realment angoixant perquè garantir la continuïtat de l'Escola i del projecte social depèn estretament dels ingressos que genera la Terrassa Mescladís".

El mes d'abril, i davant l'emergència per l'Espai, Habiague explicava a Xarxanet, en una entrevista que Mescladís té com a base el projecte 'Cuinant Oportunitats', on gestionen itineraris d'inserció sociolaboral i la formació d'ajudants de cuina i cambrers. D'aquí en surten formades unes 80 persones l'any, que insereixen per arrelament. Molts venen derivats d'entitats com ara Càritas, la Comissió Catalana d'Ajuda als Refugiats, i un llarg etcètera més.

En el seu comunicat, Mescladís també informa que ha traslladat la seva escola del carrer Casp al carrer Comte Borrell, 122; al barri de l’Eixample. Aquest canvi els ha permès crear un espai polivalent en el qual conviuen: escola, bar restaurant i centre de producció de càtering. Això ens permetrà donar millor resposta tant a les necessitats dels nostres alumnes com a les vostres demandes. També us informem que el nou espai permet celebrar tallers de cuina intercultural, reunions d’equip, sopars i esdeveniments amb major flexibilitat horària.

Afegeix un comentari nou