Música, fotografia i divulgació en la nova edició de les Jornades del Món Àrab

Associació Catalunya-Líban
Jornades del Món Àrab 2021 Font: Wikipedia
Jornades del Món Àrab 2021 Font: Wikipedia

Música, fotografia i divulgació en la nova edició de les Jornades del Món Àrab

Associació Catalunya-Líban

Resum: 

Es presenta una nova edició de les Jornades del Món Àrab, que organitza cada any l'Associació Catalunya-Líban.

Un any més, l'Associació Catalunya-Líban organitza les Jornades del Món Àrab amb l'objectiu de promoure el coneixement sobre el món àrab i contribuir a difondre la creativitat artística de la joventut àrab resident a Catalunya.

En aquesta edició 2021, s'han programat una sèrie d'activitats que inclouen la música, la fotografia, la divulgació històrica i la formació.

Exposició 'Perquè no ho oblidem (forats de bala)'

El 13 de novembre s’inaugura a la Biblioteca de Nou Barris l’exposició 'Perquè no ho oblidem (forats de bala)' del fotògraf libanès Moe Shamseddine.

La mostra dona testimoni de diferents edificis de Beirut on hi romanen restes de la violència que va viure el país durant la seva llarga guerra civil (1975-1990). Amb les fotografies dels impactes de bala que encara es poden veure avui en dia als edificis de la capital libanesa, Shamseddine ha volgut que aquestes fotografies siguin un recordatori d’un conflicte que va deixar més de 120.000 víctimes mortals.

Romandrà oberta fins al 30 de novembre i el dia 18 l'autor farà una visita explicativa guiada.

Conferència sobre el genocidi armeni

El 18 de novembre a les 18 hores tindrà lloc a la Biblioteca de Nou Barris la conferència 'El genocidi contra el poble armeni: l’arribada de persones refugiades al Líban', a càrrec de Armen Sirouyan, arquitecte i membre de l’Associació Cultural Armenia de Barcelona, i amb la moderació de Ghassan Saliba, president de l’Associació Catalunya-Líban.

Durant la xerrada s’abordaran els principals elements històrics i polítics del genocidi contra el poble armeni, que es va produir l’any 1915 a mans de l’Imperi Otomà i que va causar l’assassinat de més d’un milió i mig de persones i centenars de milers de persones refugiades. Una part d’aquells i aquelles que van haver de partir buscant refugi van acabar arribant al Líban.

Concert solidari online

El 27 de novembre a les 18 hores (19 hores en horari libanès) tindrà lloc un concert que combinarà peces de la música tradicional libanesa i armènia amb la música i la dansa folklòrica catalana. Les actuacions aniran a càrrec de professors del grup Bayt El.Musiqa del Socors Popular Libanès (Líban), dirigit per Hayaf Yassin; el grup Aiguabarreig (Catalunya), dirigit per Josep Noguera; i el conjunt de dansa de l’associació Som Riu d’Or. El músic de Bayt El.Musiqa, Ahmed Al Kair, interpretarà amb l’instrument duduk, una peça tradicional armènia (Sareri Hovin Mernem).

El concert es realitzarà de forma virtual i es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de l’Associació Catalunya-Líban i del perfil de Facebook de Bayt El.Musiqa.

Les jornades compten amb la col·laboració de l’Associació Catalana per la Pau, la Fundació Pau i Solidaritat, l’Associació Cultural Armenia de Barcelona, el Socors Popular Libanès i la Biblioteca de Nou Barris; i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. Totes les activitats són d'entrada lliure i gratuïta.

Afegeix un comentari nou