Ja heu avisat Hisenda perquè no us enviï notificacions aquestes vacances?

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Júlia Hinojo
La sol·licitud dels dies de cortesia s'ha de fer a través del web de l'Agència Tributària. Font: Agència Tributària. Font: Agència Tributària.
La sol·licitud dels dies de cortesia s'ha de fer a través del web de l'Agència Tributària. Font: Unsplash.

Ja heu avisat Hisenda perquè no us enviï notificacions aquestes vacances?

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

Per evitar problemes en la recepció i gestió de les comunicacions que envia l’Agència Tributària durant l’estiu, les entitats poden sol·licitar fins a 30 dies de cortesia per no rebre missatges de l’organisme públic.

Totes les entitats inscrites al Sistema d'Adreça Electrònica Habilitada (DEH) i subscrites als procediments de notificacions electròniques, que, per tant, reben les comunicacions d’Hisenda per via digital, poden demanar fins a 30 dies de cortesia per no rebre notificacions electròniques durant les vacances. La sol·licitud s’ha de fer amb un mínim de set dies d’antelació.

És recomanable que totes les organitzacions que formin part del NEO sol·licitin aquest període. Per a l’administració tributària, juliol i agost són mesos hàbils en els quals segueix enviant requeriments al conjunt de contribuents.

Evitar les presses després de l'estiu

Als 10 dies d’enviar la comunicació, l’Agència Tributària entén que la recepció ha estat correcta i, per tant, en cas que la notificació obligui l’entitat a complir amb algun termini, el temps començarà a córrer.

Si no es demana aquest període de cortesia, l’Agència Tributària continuarà enviant notificacions a l’entitat encara que no hi hagi ningú treballant-hi. Després de les vacances, serà responsabilitat de l’organització complir amb els terminis establerts en les notificacions que, de vegades, no s’han pogut llegit a temps.

Les entitats interessades, han de fer el tràmit de sol·licitud a través del web de l’Agència Tributària.

Per a més informació sobre la gestió de les notificacions telemàtiques, llegiu el recurs ‘Aprèn a gestionar les notificacions telemàtiques’, de Xarxanet.

Afegeix un comentari nou