L’Impost de Societats es pot presentar fins al 25 de juliol

Suport Tercer Sector – Econòmic
El model 200 és amb el qual es declara l'Impost de Societats. Font: Microdata. Font: Microdata
El model 200 és amb el qual es declara l'Impost de Societats. Font: Microdata.
L’Impost de Societats (IS) grava la renda de les persones jurídiques, entre les quals figuren associacions i fundacions. Font: PQS. Font: PQS
L’Impost de Societats (IS) grava la renda de les persones jurídiques, entre les quals figuren associacions i fundacions. Font: PQS.

L’Impost de Societats es pot presentar fins al 25 de juliol

Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

Les entitats que volen domiciliar el pagament ho poden fer fins al 20 de juliol, encara que sigui dissabte.

El termini per presentar el Model 200 de l’Impost de Societats (IS) comença el dia 1 i acaba el dia 25 de juliol. Aquesta és la data límit per a les entitats obligades a presentar l’IS corresponent a l’exercici del 2018 que tinguin un exercici econòmic que coincidexi amb l’any natural. Aquest termini és per a les entitats que vulguin fer el pagament a través del banc, amb el codi Número de Referència Complet (NRC).

També tenen temps fins al 25 de juliol les entitats que presenten una declaració negativa; és a dir, les que tenen un resultat igual a zero.

Les entitats que volen domiciliar el pagament poden fer-ho fins a cinc dies abans. Aquest any, doncs, es pot domiciliar fins al 20 de juliol, encara que sigui un dissabte.

Què és l’IS i a qui afecta?

L’Impost de Societats (IS) grava la renda de les persones jurídiques, entre les quals figuren associacions i fundacions. Tot i així, no totes les entitats han de presentar-lo o pagar-lo.

Seguint la normativa establerta a l'article 124 de la Llei 27/2014, de 27 de novembre, de l‘Impost sobre Societats, hi ha tres condicions que les entitats parcialment exemptes han de complir per no presentar aquest tribut:

  • Que els seus ingressos no superin els 75.000 euros anuals.

  • Que tots els ingressos no exempts que s'obtinguin estiguin sotmesos a retenció.
  • Que els seus ingressos sotmesos a retenció no superin els 2.000 euros anuals.

Davant qualsevol dubte, podeu contactar amb el servei d'assessorament econòmic gratuït de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya.

Informacions relacionades:

La meva entitat està obligada a presentar l'Impost de Societats?

Afegeix un comentari nou