MAIA i els Objectius de Desenvolupament Sostenible
Comparteix
El curs impulsat per Fundesplai formarà a joves líders de diferents països per assolir un canvi local emmarcat als ODS.
Actualment, el món s’enfronta a grans reptes que ha d’assolir. La lluita contra el canvi climàtic, l’eradicació de la pobresa o la lluita contra les desigualtats, són només alguns d’aquests reptes.
A la històrica cimera de les Nacions Unides del 2015, la comunitat internacional va fixar l'Agenda 2030 d'Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb l’objectiu d'assolir en aquesta data un món més just, sostenible i equitatiu.
Emmarcat en els ODS, Fundesplai engega el curs MAIA, amb l’objectiu de formar a joves líders de diferents països que esdevinguin agents de canvi local.
Tal i com diu Alejandra Solla, assessora pedagògica especialitzada en les joventuts, “és possible canviar el món, però és indispensable que les joventuts es sumin a aquesta transformació”.
El curs està dirigit a persones d’entre 25 i 35 anys amb esperit creatiu i crític que vulguin implicar-se en un projecte col·laboratiu global.
El nom del propi curs (MAIA: Movement, Awareness, Inspiration, Action) fa referència a la metodologia que es desenvoluparà i als quatre blocs que s’impartiran al curs: ‘Moviment’, fem possible l’impossible, ‘Consciència’, crisi i oportunitats, ‘Inspiració’, joves i lideratge transformador i ‘Acció’, actuem pels ODS.
La formació ofereix a l’alumnat una connexió i intercanvi d'experiències amb joves i organitzacions de tot el món, estratègies i eines per a la mobilització juvenil i transformació de comunitats, coneixement profund dels ODS i desenvolupament de capacitats de lideratge i comunicació estratègica.
Solla explica que “el jovent és indispensable avui, pel canvi futur” i afegeix que “perquè el món sigui millor i ens inclogui a tots, necessitem nous lideratges amb consciència política, social i ambiental”.
El curs compta amb més de 20 professionals en el seu àmbit i de diversos països com Chile, Brasil, Guatemala i Argentina. Algunes de les persones que formen el professorat són Bruna Baffa, consultora especialitzada en cultura jove, Genis Roca, tecnòleg i president de RocaSalvatella, Liliana Arroyo, investigadora de l' ‘Institut d’Innovació Social’ (ESADE), o Lasse Rouhiainen, expert en intel·ligència artificial.
L’assessora pedagògica especialitzada en les joventuts defensa que “és possible canviar el món a partir de l’intercanvi, la interculturalitat, el pensament crític, la mentalitat estratègica i la possibilitat de co-crear amb altres, utilitzant les tecnologies inclusives i sustentables”.
El curs consta d’un total de 200 hores i està estructurat en 4 blocs: dos presencials les setmanes del 18 al 24 de novembre de 2019 i del 23 al 29 de març de 2020, un de formació en línia i l’últim dedicat a l'elaboració del projecte. La part presencial tindrà lloc al Centre Esplai, seu de Fundesplai al Prat de Llobregat.
El període d’inscripció finalitza el 15 de setembre i per formalitzar-la, cal emplenar el formulari d’inscripció.
Afegeix un nou comentari