Àmbit de la notícia
Econòmic

Terminis i novetats del calendari fiscal de juliol

Entitat redactora
Suport Tercer Sector - Econòmic
Autor/a
Júlia Hinojo
  • El juliol és el mes en què s'han de presentar les declaracions fiscals del segon trimestre de l'any. Font: Pixabay.
    Font: Pixabay

Les entitats han de tenir en compte que arriba el moment de presentar les declaracions del segon trimestre de l’any i l’Impost de Societats de l’exercici anterior.

Impost de Societats, fins al 27 de juliol

El termini per presentar el Model 200 de l’Impost de Societats (IS) comença el dia 1 i acaba el dia 27 de juliol. Aquesta és la data límit per a les entitats obligades a presentar l’IS corresponent a l’exercici del 2019 que tinguin un exercici econòmic que coincidexi amb l’any natural. És a dir, és el termini que han de tenir en compte les associacions, fundacions i cooperatives que hagin acabat el seu exercici el 31 de desembre de l’any passat. Aquest any, la data límit és el 27 perquè el dia 25 (termini habitual) cau en dissabte i, per tant, s’ha mogut al primer dia hàbil.

Aquest termini és per a les entitats que vulguin fer el pagament a través del banc, amb el codi Número de Referència Complet (NRC).

També tenen temps fins al 27 de juliol les entitats que presenten una declaració negativa; és a dir, les que tenen un resultat igual a zero.

Les entitats que volen domiciliar el pagament i tenen declaracions positives poden fer-ho fins a cinc dies abans. Aquest any, doncs, es pot domiciliar fins al 22 de juliol, encara que sigui un dissabte.

Aquest 2020, cal presentar una o dues declaracions de l’IS

Com a novetat d’aquest any, l’Agència Tributària obre la porta a presentar dues declaracions de l’Impost de Societats. Aquest IS addicional s’haurà de presentar en el cas que les entitats hagin lliurat una primera declaració amb dades diferents a les reals, com a conseqüència de la paralització dels terminis administratius derivats de la crisi de la Covid-19.

Moltes entitats, en la data límit de presentació del model 200 (IS), el 27 de juliol, encara no tindran aprovat el tancament definitiu dels comptes anuals. En aquest cas, caldrà presentar el model amb les dades de què es disposin en aquell moment. El termini, per tant, no s’allarga. Això sí, un cop s’aprovin els comptes anuals, poden tornar a presentar l’Impost de Societats, perquè el resultat pot haver variat. Fins al 30 de novembre es pot presentar la segona declaració de l’IS. Per a més informació sobre com poden ser les noves declaracions, es pot consultar aquest article de Xarxanet.

0,7% de l’IS a finalitats socials

Des del juliol de l’any passat, és possible destinar el 0,7% de l’IS a finalitats socials. Per tant, les entitats sense ànim de lucre obligades a pagar l’IS tenen l’opció de destinar aquest percentatge de la quota íntegra del tribut a projectes socials.

L’anomenada ‘X solidària’ es va aprovar al Congrés el 2018 i es va començar a aplicar per primera vegada el juliol del 2019. És un mecanisme equivalent al que ja existeix amb l’IRPF, amb el qual el tercer sector atén més de 7 milions de persones, segons dades de la Plataforma de ONG d’Acció Social.

Declaracions fiscals trimestrals: fins al 20 de juliol

D’altra banda, el mes de juliol toca presentar a l’Agència Tributària les declaracions fiscals del segon trimestre de l’any. Com cada any, el termini acaba el 20 de juliol. Les entitats que vulguin domiciliar el pagament, ho poden fer fins a cinc dies abans del termini general, és a dir, fins al 15 de juliol. En aquest cas cal fer el pagament amb el codi Número de Referència Complet (NRC).

Els impostos trimestrals que s’han de declarar durant el mes de juliol són:

IRPF:

  • 111: ingrés de retencions de l’IRPF efectuades sobre pagaments fets en concepte de sous, retribucions a col·laboradors/es, conferenciants i professionals autònoms o premis.
  • 115: retencions i ingressos a compte per rendes d’arrendament d’immoblesurbans.
  • 123retencions de l’IRPF o Impost de Societats sobre pagaments d'interessos de préstecs o altres rendiments sobre el capital.
  • 216: retencions sobre pagament d'imports a determinades persones físiques, empreses o entitats considerades No Residents a Espanya a efectes fiscals.

IVA:

  • 303: declaració d’autoliquidació d’IVA.​
  • 349: declaració informativa de les operacions de compres o vendes de béns o serveis, efectuades entre entitats o empreses subjectes a IVA que estiguin inscrites al Registre d’Operadors Intracomunitaris d’Hisenda.

Davant qualsevol dubte, les entitats poden adreçar-se al servei d'assessorament econòmic gratuït de la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya, gestionada per l’equip d’assessors i assessores de Suport Tercer Sector.

Informació relacionada:

Com es fa la liquidació de l'IVA

La meva entitat està obligada a presentar l'Impost de Societats?

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari