Una aplicació mòbil facilita la integració i l'adaptació de les persones refugiades

Colectic
L'aplicació inclou informació legal Font: Fundació ACSAR
L'aplicació inclou informació legal Font: Fundació ACSAR

Una aplicació mòbil facilita la integració i l'adaptació de les persones refugiades

Colectic

Resum: 

L'eina digital té com a objectiu ajudar-les, proporcionant informació sobre diferents serveis, entitats, activitats i altres temes que poden ser d'utilitat a aquestes persones que es troben en un nou entorn.

App4Refs és una iniciativa de la Fundació ACSAR en el marc del projecte UNINTEGRA, una 'app' gratuïta que ha estat dissenyada amb la participació de persones refugiades. S'ha creat a partir de diversos grups objectiu, tenint en compte els seus comentaris en el procés de desenvolupament.

L'aplicació, que pot fer servir al web sense haver de descarregar-la, ofereix informació molt diversa sobre assistència sanitària, assessorament jurídic, aliments, allotjament, adreces, enllaços útils, així com altres recursos.

App4Refs inclou també eines per ajudar a socialitzar les persones refugiades, com ara informació sobre entitats i centres cívics, formació i treball, activitats culturals, parcs, botigues que venen productes del seu país etc.

Pel que fa als enllaços útils, l'aplicació presenta una llista categoritzada d’enllaços sobre educació, llocs web oficials, números d’emergència i
informació legal, com un repositori de documents sobre procediments, estatus legal i altra informació important.

App4Refs no utilitza paraules, sinó imatges i símbols que es poden reconéixer molt fàcilment perquè sigui més accessible i usable, independentment de la procedència de la persona i del seu nivell educati.

Pots accedir a l'aplicació web i descarregar-la per Android.

Afegeix un comentari nou