15 aplicacions per millorar la gestió de la teva entitat

Colectic - Informàtic
Eines que faciliten la comunicació i el treball en equip Font: Pxhere
Eines que faciliten la comunicació i el treball en equip Font: Pxhere
La majoria d'aquestes eines es poden utilitzar tant amb l'ordinador com amb el telèfon mòbil Font: Pixnio
La majoria d'aquestes eines es poden utilitzar tant amb l'ordinador com amb el telèfon mòbil Font: Pixnio

15 aplicacions per millorar la gestió de la teva entitat

Colectic - Informàtic

Resum: 

Fem un recull de 15 eines per ordinadors i dispositius mòbils que poden ser de gran utilitat a les entitats per dur a terme totes aquelles tasques que tenen a veure amb la informació i la comunicació.

De ben segur coneixeràs serveis d’allotjament al núvol com Google Drive, OneDrive o Dropbox. Doncs bé, CommonsCloud és una plataforma que s’està construint com un projecte col·lectiu basat en la cooperació i l’autogestió que ens permet fer les mateixes coses (allotjar arxius, utilitzar aplicacions online, etc.), com alternativa a les anomenades al començament del paràgraf. Aquesta platforma es basa en la filosofia del procomú.

A aquestes alçades, qui no coneix l’agenda i calendari electrònic del totpoderós Google? El fet que els esdeveniments s'emmagatzemin de manera ‘online’ permet que el calendari pugui ser vist des de diferents llocs i dispositius. També es poden utilitzar múltiples calendaris, que podem agregar i compartir amb diversos nivells de permisos per als usuaris i usuàries, permetent el treball col·laboratiu.

Es tracta d’una completa ‘suite’ d’edició d’imatges ‘online’ que ens permet realitzar modificacions de manera molt fàcil i ràpida. Amb Pixler no ens caldrà descarregar ni instal·lar cap aplicació, i no requereix coneixements avançats per fer retoc fotogràfic. Pixler és una alternativa a Gimp per treballar en línia, només necessitarem un ordinador, una tauleta o un ‘smartphone’ i una connexió a Internet.

Canva és una eina de disseny web gratuïta que ens permet crear fàcilment documents, cartells, infografies, targetes de visita, gràfics i moltes coses més. No és una eina de disseny gràfic, sinó un servei que ens facilita fer composició d’imatges. Canva ens ofereix dissenys predefinits en plantilles professionals i elegants. També ens permet pujar imatges, afegir text, canviar la disposició dels elements a la plantilla, etc.

És una solució dinàmica que integra tots els procesos de gestió de projectes, tant interns com externs, orientada a entitats d’iniciativa social. Incorpora eines que estan pensades específicament per millorar la gestió d’associacions, fundacions, federacions, cooperatives i altres entitats del tercer sector. Millora el seguiment de les persones participants i usuàries, la coordinació amb entitats col·laboradores i el seguiment dels treballadors i les treballadores.

Aquesta plataforma de creació de blogs i pàgines web és una de les millors opcions per oferir informació de la vostra entitat a través d'Internet. Permet crear un lloc gratuït amb certes limitacions (Wordpress.com) o un lloc que a partir d'una mínima inversió pot donar uns resultats molt professionals (Wordpress.org). Recordeu que Xarxanet disposa d'una plataforma de blogs basada en Wordpress a disposició de les entitats, gratuïta i amb suport!

És un servei de màrqueting per correu electrònic que permet crear butlletins electrònics amb disseny responsiu. Amb aquesta eina podreu enviar informació a totes aquelles persones que us hagin facilitat la seva adreça de correu electrònic. Amb un compte gratuït es poden crear i enviar llistes de correu a 2000 subscripcions. També es pot triar entre diferents plantilles de disseny o fins i tot crear-ne una de personalitzada.

Recurs a Xarxanet sobre Mailchimp

Aquest servei de Google ens ofereix la possibilitat de fer videoconferències de fins a 15 persones en la versió web i fins a 10 en la versió mòbil. També podem compartir la pantalla del nostre dispositiu, compartir documents i imatges, enviar 'emojis' i gravar la videoconferència. Només heu de disposar d'un compte a Google i connectar-vos amb altres persones a través d'aquesta plataforma.

Recurs a Xarxanet sobre Hangouts

Aquesta eina és un fantàstic bloc de notes, però va molt més enllà. Evernote ens permet crear, organitzar i compartir notes escrites, notes de veu, fotografies, vídeos, i localitzacions GPS, entre d'altres opcions. El seu gran potencial rau en el fet que permet tenir sincronitzades totes les nostres notes en diferents dispositius (ordinador, 'smartphone', tablet...) i en facilitar el treball en equip compartint la informació de les notes.

Recurs a Xarxanet sobre Evernote

És una aplicació de missatgeria instantània com el famós Whatsapp, però que ofereix alguns avantatges, entre d'altres: es tracta de programari lliure; el podem fer servir en català; garanteix millor la seguretat i la privacitat; es poden crear canals públics o privats per difondre diferents temes a una gran quantitat d'usuaris i usuàries; permet crear 'boots' o programes que responen automàticament i supergrups de fins a 5.000 persones.

Aquesta eina és indispensable per aquelles persones que treballen com a 'community managers', ja que permet gestionar diferents comptes de xarxes socials com Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+, Foursquare, o fins i tot de WordPress. Amb la modalitat gratuïta es poden afegir 3 comptes i per poder configurar-ne més haurem de passar-nos a 'premium'. Una de les seves grans utilitats és la programació de publicacions.

Recurs a Xarxanet sobre Hootsuite

Feedly és un lector d'RSS, és a dir, una aplicació que ens permet seguir tot el que es va publicant en els blogs i les pàgines web que acostumem a llegir sense necessitat d'anar visitant lloc per lloc. Amb aquesta eina podem estar al dia a partir de les nostres fonts d'informació favorites, gestionar els articles (per exemple, els podem guardar per a una lectura posterior), compartir continguts i moltes coses més.

Recurs a Xarxanet sobre Feedly

Aquesta eina va ser creada per Facebook amb la idea de connectar el personal que treballa en una organització a través dels telèfons mòbils. Funciona independentment de la xarxa social Facebook però de forma similar. Permet notes de veu i vídeotrucades, compartir informació amb altres organitzacions, obtenir dades de productivitat i moltes opcions més. Per a les entitats sense ànim de lucre és gratuïta.

És 'software' lliure de codi obert i està orientada més a la col·laboració entre grups de treball que a la comunicació entre persones individuals. Permet crear espais de treball col·laboratiu, la coordinació d'agendes comunes (disposa d'un calendari on es poden afegir tasques), fer reunions, publicar continguts, etc. L'eina està especialment orientada als moviments socials i a la cultura lliure.

També 'software lliure', ofereix canals de comunicació on els usuaris i les usuàries es poden comunicar com si estiguessin en sales de xat, amb la possibilitat de parlar en privat i de crear grups. També permet compartir documents amb els quals es pot treballar des de diferents dispositius, i instal·lar extensions que amplien les seves funcionalitats.

Afegeix un comentari nou