Xnet presenta el codi de la plataforma educativa DD per cercar contribucions

Colectic
Un dels tallers de formació de l'eina que s'ha fet al Canòdrom - Ateneu d'Innovació Digital i Democràtica. Font: Ajuntament de Barcelona
Un dels tallers de formació de l'eina que s'ha fet al Canòdrom - Ateneu d'Innovació Digital i Democràtica. Font: Ajuntament de Barcelona

Xnet presenta el codi de la plataforma educativa DD per cercar contribucions

Colectic

Resum: 

Juntament amb la Universitat de Barcelona i l'Open Knowledge Foundation (OKFN) organitzen el Curs Internacional d'Educació Digital Democràtica i Open Edtech.

El Curs Internacional d'Educació Digital Democràtica i Open Edtech és una formació organitzada el 12, 13 i 14 de juliol a Barcelona per Xnet, la Universitat de Barcelona, l'Open Knowledge Foundation (OKFN) i el postgrau de Tecnopolítica i Drets en l'Era Digital de la Universitat de Barcelona.

El curs va dirigit a tothom i especialment a la comunitat educativa, que pot acreditar 20 hores formació docent. Compta amb ponents com ara Simona Levi, d'Xnet, Arnau Monterde, director d'Innovació Democràtica de l'Ajuntament de Barcelona, o Renata Ávila, CEO de l'OKFN, a més d'entitats com Free Software Foundation Europe, Expansió de la Xarxa Oberta (eXO), ArsGames o Etherpad Foundation.

A més de xerrades sobre temàtiques com la privacitat de les dades, la geopolítica o els drets digitals, es faran tallers pràctics, per exemple, sobre com fer un 'Data Detox' per a tota la família per tal de reduir la nostra petjada digital, o sobre potencialitats i problemàtiques dels videojocs.

Codi obert a contribucions

Més enllà d'aquestes activitats, s'hi presentarà el codi de l'eina DD per a la Digitalització Democràtica de l'Educació, una plataforma educativa de codi obert i auditable en què Xnet treballa des del 2019 per 'desgooglelitzar' l'educació i que ja s'està utilitzant a diversos centres. L'objectiu d'aquest esdeveniment és fer una crida internacional per sumar talent i contribucions perquè, com diu Levi, l'eina "representa la reconquesta digital d'Europa".

De fet, aquestes jornades parteixen d'aquesta experiència que, diuen, ha posat en relleu "l'absència d'un espai de referència de formació i reflexió per a la comunitat educativa i la ciutadania en general que abordi els reptes actuals de com s'ensenya la cultura digital".

Perquè la cultura digital ha de superar "el marc instrumental" i és "profundament humana", afegeixen les organitzadores. I s'ha d'enfocar des de "la inclusió de totes les capacitats, no només les tècniques, i des de la defensa dels drets fonamentals".

Afegeix un comentari nou