El Parlament Europeu contra els minerals conflictius

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a joves TEB
 Font:
Font:

El Parlament Europeu contra els minerals conflictius

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a joves TEB

Resum: 

Una llei obligarà a les empreses subministradores de materials electrònics, a controlar els processos d'extracció i compra de minerals. Actualment hi han 880.000 empreses que hauran de respectar aquesta llei.

El passat dimecres 22 de maig, el Ple del Parlament Europeu va votar a favor d'una reglamentació que preveu obligar a les empreses que manufacturen productes electrònics, a controlar les condicions d'extracció i compra de 4 minerals. A partir d'ara aquestes empreses passaran per processos auditius per controlar que l'estany, tàntal, wolframi i l'or que tenen als seus magatzems, hagin estat extrets amb condicions ètiques i segures.

Aquesta reglamentació, anava més enllà de la primera proposta que va realitzar la Comissió Europea per al comerç responsable de minerals a la UE i de l'informe aprovat a la Comissió de Comerç Internacional de l'Eurocambra. Aquest últim informe només demanava exigir responsabilitats a 19 fonedores i refineries de minerals d'Europa. Amb la votació del 22 de maig, s'obligarà a auditar 880.000 empreses de la Unió Europea que subministren material electrònic.

Per implementar aquesta reglamentació, els dos òrgans legisladors europeus, el Consell Europeu i el Parlament Europeu, han de redactar el text legislatiu definitiu. Aquest procés normatiu convertirà Europa en un referent mundial, conjuntament amb els EUA, per obligar a les empreses a respectar els drets humans.

Per a saber-ne més: Justícia i Pau

Afegeix un comentari nou