El projecte esTICenllaçat combat l’escletxa digital en el tercer sector social
Comparteix
Impulsat per CTecno i la Fundación migranodearena, forma i acompanya les entitats en la creació de les seves planes web. També millora l'accés i la capacitació en les TIC de les entitats de l'Economia Social i Solidària.
Des de l'any 2017, el Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) i la Fundación migranodearena donen suport a les entitats socials i de l'Economia Social i Solidària (ESS) en la seva transformació digital. Ho fan a través del projecte esTICenllaçat.
Aquesta iniciativa compta amb tres vessants diferents. D'una banda, ofereix un programa de cocreació de pàgines web a les entitats sense afany de lucre i, d'altra banda, dona suport digital i tecnològic a organitzacions de l'ESS. Finalment, també recullen material informàtic i el preparen perquè es pugui reutilitzar.
Aquest estiu han compartit els resultats obtinguts pel projecte durant els anys 2017, 2018 i 2019. Així, han donat a conèixer que 38 entitats de l'ESS han rebut el suport per millorar algun aspecte TIC, com ara, una consultoria per a la transformació digital, el desenvolupament o la implementació d'eines, la capacitació i acompanyament digital o l’elaboració d’una estratègia de comunicació digital.
Aquests serveis han estat possibles de la mà del voluntariat corporatiu. 82 persones voluntàries han acompanyat 128 treballadors/ores d'entitats de l'ESS, amb una dedicació total de gairebé 7.500 hores.
Al llarg dels tres anys de funcionament, una vintena d'associacions i fundacions han creat el seu portal web amb el suport d'esTICenllaçat, aconseguint així més visibilitat a Internet. Per oferir aquest programa de cocreació de pàgines web, esTICenllaçat col·labora amb la Fundació puntCAT.
Les entitats seleccionades per participar en el programa reben una formació específica sobre WordPress, l'eina amb la qual es crearà la plana web. D'aquesta manera, poden seguir gestionant la web una vegada finalitzi el programa.
Amb l'objectiu de donar una nova vida als ordinadors i portàtils que les empreses ja no fan servir, esTICenllaçat recull els aparells i els prepara perquè les organitzacions socials els puguin reutilitzar.
Així, fins al moment, 31 empreses han donat material informàtic, que ha estat aprofitat per 41 entitats. S'han fet recircular un total de 313 aparells.
Afegeix un nou comentari