Màrqueting amb valors vs. màrqueting de valors

Colectic - Informàtic
 Font:
Font:

Màrqueting amb valors vs. màrqueting de valors

Colectic - Informàtic

Resum: 

Sara Borrella, tècnica de comunicació de la cooperativa Coletic, imparteix el webinar 'Estratègies de màrqueting digital i comunicació amb valors'.

No és el mateix màrqueting amb valors que màrqueting de valors. Mentre el primer és el que utilitzen les multinacionals per apropar-se a un públic cada cop més socialment responsable, el segon és el que les entitats socials podem fer amb els valors que tenim al nostre ADN. Sara Borrella, tècnica de comunicació de la cooperativa Colectic, ha exposat les vies per aconseguir-ho al webinar de Xarxanet 'Estratègies de màrqueting digital i comunicació amb valors'.

"El màrqueting no és l'ovella negra de la comunicació". Borrella ha començat qüestionant les reticències que l'àmbit social té davant d'aquesta àrea, que ha anat evolucionant al llarg del temps i que s'ha capgirat amb l'arribada d'internet, que ha convertit audiència en persona usuària, el mitjà en multiplataforma i la informació en coneixement, entre d'altres transformacions.

Per fer un màrqueting de valors, cal fer abans de comunicar i identificar en quin conflicte social ens impliquem, i què podem millorar, és a dir, què podem oferir a la persona consumidora. L''storytelling', mostrar les històries de vida que hi ha darrere d'un projecte, i l''storydoing', crear una acció real per interactuar amb les persones usuàries, són dues estratègies de continguts d'èxit que ens poden ajudar a aconseguir-ho, ha explicat.

A l'hora de posar-lo en pràctica a les xarxes socials, "és indispensable la planificació perquè de vegades només comuniquem quan tenim coses a comunicar", ha afegit Borrella, que també ha donat claus per dur-la a terme com ara la regla dels continguts circulars o la regla dels tres terços, que es divideix entre publicar contingut propi, continguts d'altres comptes que ens inspiren, i continguts per generar conversa amb les persones usuàries.

Per últim però no menys important, "hem de fer un màrqueting legal", que vol dir tenir cura de les dades de les persones usuàries utilitzant eines de programari lliure i no fer publicitat intrusiva per fer combregar els nostres valors amb les nostres accions comunicatives.

Afegeix un comentari nou