Pacifistapp, una web per difondre activitats per la pau

Colectic
Il·lustració del Centre Delàs per a Pacifistapp. Font: Centre Delàs d'Estudis per la Pau
Il·lustració del Centre Delàs per a Pacifistapp. Font: Centre Delàs d'Estudis per la Pau

Pacifistapp, una web per difondre activitats per la pau

Colectic

Resum: 

Aquesta plataforma impulsada pel Centre Delàs d'Estudis per la Pau mapeja iniciatives i ofereix recursos sobre desarmament i desmilitarització.

Pacifistapp és una web impulsada pel Centre Delàs d'Estudis per la Pau que fa difusió de les activitats, els moviments i els recursos sobre desarmament i desmilitarització de tot l'Estat. La web pot descarregar-se al mòbil a mode d'app per facilitar una consulta senzilla i àgil.

La plataforma va néixer al juny arran de les reflexions i iniciatives de més d'una trentena de veus expertes recollides al llibre 'Pacifistes en acció. Desmilitaritzar, desarmar, pacificar'. Des del Centre Delàs van decidir llavors treballar en un nou recurs en línia per seguir donant-los difusió i "per sumar a aquesta difusió dels esforços recollits, tots els que estan en marxa i estan per venir", explica Edu Aragón, tècnic de projectes de l'entitat.

Mentre hi treballaven, van detectar "que seria molt més interessant obrir aquesta eina a molts altres continguts i recursos que treballem totes les entitats, col·lectius i moviments socials del món del pacifisme, la desmilitarització i el desarmament, des de diferents punts de l'Estat i des de diferents perspectives".

Així, actualment hi podreu trobar continguts, activitats i convocatòries d'arreu presencials i virtuals d'entitats diverses. S'estructura en quatre seccions: Mapa, amb un mapatge de les diferents iniciatives; Reflexiona, un apartat de reflexions amb opinions i notícies d'entitats per la pau; Entra en acció, un apartat de crides i campanyes de les organitzacions; Recursos, un directori amb formacions i convocatòries de subvencions i premis; i Agenda, una calendarització de les activitats relacionades.

"Creiem que és un recurs molt interessant que pot aportar a tots els actors implicats en el moviment pacifista, que treballa per a una societat desarmada i desmilitaritzada, impulsant la seva tasca, recursos i accions", diu Aragón, que afegeix que "també pot aportar a totes aquelles persones que potser estan implicades en altres moviments i causes, o persones no mobilitzades" animant-les a participar en l'activisme pacifista a casa nostra a través dels continguts.

Exposa com, de la mateixa manera que hi ha múltiples representacions de l’armamentisme i el militarisme a prop de casa nostra com ara empreses militars o de seguretat de fronteres, bancs que inverteixen en armes o la participació de l'exèrcit en una fira educativa, aquesta eina vol mostrar que hi ha múltiples recursos, experiències i iniciatives pacifistes a casa nostra que treballen per fer de la nostra societat una societat desarmada i desmilitaritzada.

Fa referència a "col·lectius, entitats i moviments de pau, antimilitaristes i pel desarmament; campanyes; museus; instituts de recerca amb el ventall de recursos que ofereixen en obert; formació; tot tipus d’actes que ens permeten conèixer les causes i conseqüències del militarisme i l’armamentisme, xerrades, conferències, jornades, etc".

El Centre Delàs d'Estudis per la Pau valora positivament els primers mesos de la webapp. "Ha tingut molt bona acollida i esperem que en continuï tenint a mesura que vagi evolucionant de la mà del moviment pacifista a casa nostra", clou Aragón.

Afegeix un comentari nou