Tecnovation Girls, premi EINES 2021

Colectic
L'entrega dels premis eines el passat dijous 7 d'octubre del 2021. Font: Technovation Girls
L'entrega dels premis eines el passat dijous 7 d'octubre del 2021. Font: Technovation Girls

Tecnovation Girls, premi EINES 2021

Colectic

Resum: 

El projecte és un concurs internacional en què es covida noies d'entre 10 i 18 anys a crear una aplicació mòbil que aporti una solució a un problema social.

Technovation Girls Catalunya ha guanyat el premi Eines 2021 convocat per la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d’Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El projecte és un concurs internacional que convida noies d'entre 10 i 18 anys a crear aplicacions mòbils que aportin solucions a problemes socials.

A les carreres d'enginyeries les dones representen un quart de l’alumnat i en informàtica són el 12% del total. Segons un estudi publicat per l’Institut Català de les Dones, la rigidesa del currículum tecnològic, l’ambient majoritàriament masculí de les carreres TIC i la manca de referents femenins fan que el sistema educatiu universitari no afavoreixi la incorporació de les joves a les carreres tecnològiques.

Technovation Girls treballa per apropar les STEAM i la vocació científico-tecnològica a les persones durant les primeres etapes de la vida per tal de començar a trencar la bretxa de gènere. L'objectiu és la creació d’ecosistemes d’aprenentatge femenins que prenen com a eix important el de la innovació social, expliquen les impulsores.

El grup promotor és l'associació Espiral, format per professorat, persones amb formació tècnica, investigadores, estudiants i entitats interessades en la promoció i l'aplicació de les tecnologies en l'educació.

Afegeix un comentari nou