Webinar "Eines de gestió per a entitats I. SinergiaCRM"

Associació per a Joves TEB - Informàtic
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Webinar "Eines de gestió per a entitats I. SinergiaCRM"

Associació per a Joves TEB - Informàtic

Resum: 

El portal xarxanet.org organitza un cicle de webinars sobre tecnologia. L'1 de desembre es va fer la segona conferència del cicle: "Eines de gestió per a entitats I". Te'n fem cinc cèntims i et donem la possibilitat de tornar-lo a veure.

L'1 de desembre de 2016 es va realitzar el segon webinar del cicle sobre tecnologies i el món associatiu de xarxanet.org. Portava per títol "Eines de gestió per a entitats I. SinergiaCRM" i va anar a càrrec de Jaume Albaigès, consultor TIC per a entitats.

Per començar la conferència online, Xavier Aranda, tècnic del Teb i col·laborador de xarxanet.org, va fer la presentació del ponent, així com dels serveis d'assessorament de xarxanet.org. Tot seguit, Jaume Albaigès va fer una petita introducció sobre les eines de gestió que poden utilitzar les entitats sense afany de lucre i va aprofundir en una en concret, SinergiaCRM.

En Jaume Albaigès va plantejar la conferència a partir de tres preguntes:

  • Què és un CRM?
  • Com pot ajudar a la meva entitat?
  • Què és SinergiaCRM?

Afirma que en l'actualitat les entitats es relacionen cada cop més persones i que tenen la necessitat de reconnectar amb la ciutadania i buscar la seva complicitat. Per fer-ho, necessiten eines que les permetin gestionar de manera més eficient tota la informació que van acumulant i que procedeix de llocs diferents. Explica que moltes entitats abans amb un full de càlcul, el correu electrònic... ja en feien, però ara se'ls queden una mica curts. Amb una base de dades es pot millorar aquesta gestió, però seguim tenint eines que no queden integrades. Aquí és on apareixen els CRM.

Què és un CRM i com pot ajudar les entitats?

Els CRM al món de l'empresa és fan servir des de fa temps. Són eines de gestió amb clients. Encara que les entitats no treballen amb el concepte clàssic de "clients", sí ho fan amb la base social, que engloba diferents tipus de persones, col·lectius i organitzacions amb què es relaciona l'entitat.

Un CRM pot ajudar a les entitats a fer diferents tasques: com a agenda de contactes, poden saber com ha estat la relació de la persona amb l'entitat (ha pogut ser treballadora i ara és sòcia, forma part de la junta...), treballar la gestió econòmica relacionada amb aquestes persones, treballar la comunicació (crear i enviar un butlletí, per exemple), integrar dades que procedeixen de l'exterior, etc.

SinergiaCRM, un CRM adaptat a les entitats sense afany de lucre

Albaigès explica que normalment aquestes eines procedeixen del món empresarial, són cares i no parlen el llenguatge de les entitats. D'aquí va sorgir la idea de crear SinergiaCRM, amb l'objectiu d'oferir una eina eficaç, amb un cost assumible i que pogués ser de llarg recorregut, posant la sobirania tecnològica en mans de les pròpies entitats.

Més de 50 entitats no lucratives fan servir SinergiaCRM en l'actualitat. El projecte s'ha desenvolupat sota el paraigües de l'Associació SinergiaTIC. Així, totes les organitzacions que la fan servir entren a formar part de l'associació i esdevenen propietàries del projecte.

Un cop explicat això, Jaume Albaigès va realitzar una petita demostració de com funciona l'eina i va acabar el webinar responent a les preguntes de les persones que el van seguir en directe.

L'avantatge de seguir els webinars de xarxanet.org en directe és que pots interactuar amb els/les ponents i fer preguntes que respondran en el moment. Tot i així, si no et van bé la data i l'hora, els podràs visualitzar quan et vagi bé, ja que queden publicats com un vídeo al canal de Youtube de Xarxanet Associacionisme.

Afegeix un comentari nou