Diàlegs invisibles

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Diàlegs invisibles

Resum: 

Fotografies que expliquen relats, pensaments i emocions d'immigrants que han estat o es troben en exclusió social al veure's negats dels seus drets de ciutadans.

Diàlegs invisibles és un projecte de desenvolupament comunitari i d'art social que utilitza fotografies com a element narratiu per posar en comú les històries de superació de migrants que es troben a Barcelona i estan o han estat exclosos socialment. L'objectiu del projecte, que forma part del programa “Diálogos Migrantes”, és reforçar la xarxa comunitària de la ciutat, fomentar el reconeixement de la diversitat i donar veu a persones condemnades a viure en la marginalitat.

Es tracta d'un projecte iniciat en col·laboració entre Mescadís, el fotògraf Joan Tomás i el cineasta Albert Bougleux, en el qual s'han registrat en fotografia, audio i vídeo 12 diàlegs de persones unides per la força de treure als immigrants irregulars de la exclusió. Els diàlegs posen èmfasi en el que les persones tenim en comú, per fomentar una comprensió de les migracions i combatre estereotips.

Mescladís és un projecte social sense ànim de lucre amb la finalitat d'acomodar immigrants i ciutadans natius mitjançant iniciatives educatives que promoguin la cohesió social i iniciatives econòmiques que facilitin l'inserció social i laboral.

Joan Tomás és un fotògraf multidisciplinari centrat en la fotografia documental i Albero Bougleux és un cineasta graduat en mitjans de comunicació i doctorat en Sociologia que ja ha col·laborat amb Mescladís en altres projectes com Escolta'm, Veus des de la Ribera, Diàlegs sense Fronteres i Qui Som?!.

Diàlogos invisibles i els altres projectes realitzats conjuntament entre Mescladís i Albert Bougleux es poden veure al centre cívic Pati Llimona de la Ciutat Vella com a part del festival de fotografia documental de Barcelona DOCfield2015, organitzat per la Fundació Social Vision des del 23 de maig fins al 3 de setembre. Diàlegs invisibles també esta exposat en 120 persianes de comerços repartits per Barcelona durant els mesos de juny, juliol i agost.

Podeu veure el trailer del documental aquí:

Afegeix un comentari nou