La plataforma Wish connecta persones refugiades amb programes de voluntariat

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Dani Gallart
L’objectiu és integrar les persones migrades i refugiades a través del voluntariat arreu d’Europa. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
L’objectiu és integrar les persones migrades i refugiades a través del voluntariat arreu d’Europa. Font: Unsplash.

La plataforma Wish connecta persones refugiades amb programes de voluntariat

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

El Centre Europeu de Voluntariat impulsa un eina per donar suport a qualsevol demandant d'asil que vulgui participar en una iniciativa solidària a Europa.

El Centre Europeu de Voluntariat (CEV) ha engegat aquesta iniciativa amb l’objectiu d’integrar les persones migrades i refugiades a través del voluntariat arreu d’Europa.

WISH ('Welcome, Inclusion and Support Hub') representa la benvinguda, la inclusió i el punt de suport que ha de rebre qualsevol persona migrant.

Emmarcat en el Cos Europeu de Solidaritat, el projecte s’adreça a qualsevol persona demandant d’asil perquè trobi fonts de suport i assistència a diferents països d’Europa.

Les diferents iniciatives solidàries arreu del continent es poden geolocalitzar a través d’un mapa dins de la plataforma perquè siguin fàcils de trobar.

El voluntariat i les seves accions es mostren per categories, depenent el tipus d’activitat que facin.

Alguns dels diferents àmbits que poden triar són la salut, l’educació, l’assistència psicològica, el col·lectiu LGBT o el gènere, entre d’altres. Totes les activitats estan pensades per poder ajudar en l’acompanyament i suport de les persones refugiades.

WISH vol ser una eina per donar més visibilitat a les organitzacions i la ciutadania que col·laboren en el procés d’acollida i d’integració de totes aquelles persones que han hagut de fugir dels seus països.

Les entitats que es vulguin adherir al programa han d’omplir un qüestionari especificant els serveis que ofereixen en la gestió i acollida de sol·licitants d’asil.

Afegeix un comentari nou