El TC suspèn la Llei de l'esport catalana

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Montse Mateo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El TC suspèn la Llei de l'esport catalana

Autor/a: 
Montse Mateo
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

El passat dia 4 de març, el Tribunal Constitucional va admetre a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat presentat pel Govern espanyol contra la Llei catalana de l'esport.

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs interposat pel Govern espanyol contra la Llei 7/2015, de 14 de maig, de modificació de la Llei 3/2008, de l’exercici de les professions de l’esport.

Amb aquesta decisió, el Tribunal Constitucional ha suspès provisionalment la normativa, fins que es pronunciï sobre si és o no constitucional, per a la qual cosa té un termini de cinc mesos prorrogables.

Segons el Govern espanyol, la reforma de la Llei d’exercici de les professions de l’esport de Catalunya vulnerava la unitat del mercat i excedia les competències de la Generalitat.

Així ho va explicar la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, el 19 de febrer, després del Consell de ministres en què es va acordar presentar el recurs d’inconstitucionalitat.

Segons el Govern espanyol, s’excedeixen les competències de la Generalitat en permetre, en virtut de l’article 4 de la Llei, que la Secretaria General de l’Esport estableixi acords d’equiparació de professionals amb registres d’altres països de la UE, entenent que Catalunya no tindria competències per signar convenis internacionals.

Afegeix un comentari nou