#NingúSenseClau, la campanya per obrir portes a les persones sense llar

Suport Tercer Sector – Fundesplai
Autor/a: 
Júlia Hinojo
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

#NingúSenseClau, la campanya per obrir portes a les persones sense llar

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

La iniciativa impulsada per la Fundació Arrels ha recaptat amb menys de dues setmanes prop de 5.000 claus, que s'utilitzaran a principis d’any per a una acció artística sorpresa.

#NingúSenseClau va arrencar l’1 de desembre per conscienciar la ciutadania que la implicació de tothom és essencial per evitar que hi hagi persones sense sostre. La Fundació Arrels s’ha centrat en la clau com a símbol d’aquesta campanya. El dilluns 12 de desembre ja comptava amb el suport de diverses entitats, empreses i escoles, i amb la recaptació de 5.000 claus.

Durant tot l’any, qualsevol persona podrà donar les claus que ja no faci servir i s’intercanviaran per clauers de fusta dissenyats i fabricats per persones sense llar i usuàries de la Fundació.


Escoles i entitats ja s'hi involucren

L’Institut Balmes de Barcelona organitzarà l’últim dia de classes abans de Nadal un esmorzar solidari en què es podran comprar pastissos fets per l’alumnat de primer i segon d’ESO. A banda, ha començat a recaptar claus, igual que l’escola IPSI de Barcelona, que ja n’ha aconseguit un miler, i la universitat ESADE.

El Gremi de Flequers de Barcelona posarà a la venda, el dia de Reis, tortells que duran una clau com a decoració. L’empresa d’ofimàtica de Barcelona Profimática també s’ha involucrat en la campanya i ha comprat alguns dels clauers de fusta per donar als treballadors i treballadores durant el sopar d’empresa d’aquest Nadal.

L’escola Sant Ignasi de Sarrià, per la seva banda, aprofitarà la fira de Nadal per vendre els clauers. També posarà a la venda les postals de Nadal dissenyades per Miquel Fuster, dibuixant que va viure 15 anys al carrer i que va rebre el suport, fa 13 anys, de la Fundació Arrels.

La Fundació Arrels em va ajudar molt, em van recollir quan només pesava 42 quilos, amb metro 80 d’alçada, i em van escoltar sempre, amb molta paciència”, ha dit Fuster, que ha plasmat a les postals l’skyline de Barcelona, amb els edificis més coneguts de la ciutat.

La Fundació Arrels anima tothom a difondre el missatge #NingúSenseClau per les xarxes socials, entre amistats i familiars, per sensibilitzar sobre la situació que viuen les quasi 1.000 persones que no tenen llar a Barcelona.

La iniciativa busca aconseguir un milió d’euros a partir dels donatius que es poden fer a través del web de la campanya o trucant al 93 441 29 90.

Informacions relacionades:

Miquel Fuster: "El fred és horrible, se't posa dins i et torna boig"

Afegeix un comentari nou