A la recerca de 100 bones pràctiques de reforma horària
Comparteix
La Generalitat de Catalunya ha impulsat diverses propostes de canvi per a la humanització dels horaris al tercer sector i ara és el moment de recollir les principals bones pràctiques a les entitats.
El Govern ha apostat per a impulsar uns horaris més justos i que permetin una lliure disposició del temps per a la ciutadania. Des de la creació del Consell Assessor per a la Reforma Horària, el 2016, fins a la signatura del Pacte per a la reforma horària, el juliol d’enguany, per més de 110 entitats i organitzacions de la societat civil, la Generalitat de Catalunya ha agafat un paper protagonista amb l’objectiu d’una organització horària més racional i favorable a la conciliació de la vida laboral, associativa i personal.
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha engegat un iniciativa que té com a objectiu recollir les principals bones pràctiques existents en el sector en relació a l’organització horària i a la gestió del temps a les entitats i associacions, tot facilitant a les entitats i associacions oportunitats de millora per racionalitzar els horaris i ser més eficients. En concret, en aspectes rellevants com la direcció per valors i objectius, la formació, la flexibilitat horària, les reunions operatives, canals de comunicació o temps dels àpats.
L’objectiu final és construir una base de dades de bones pràctiques per a l’Associacionisme i el Tercer Sector a Catalunya, amb l’aplicació de l’Inventari Reforma Horària. La fita és clara: comprometre i fer visibles les bones pràctiques de 100 organitzacions durant els anys 2017 i 2018. Es pretén també sensibilitzar i fer pedagogia en el tercer sector i l’associacionisme, tot creant una base de dades centrada en la reforma horària a les entitats.
Sumeu la vostra bona pràctica per fer possible la reforma horària a Catalunya.
Afegeix un nou comentari