Les persones migrades, una peça clau en la construcció dels barris
Comparteix
En un context d’auge dels atacs i l’estigmatització cap a les persones migrants, la ConFAVC posa de manifest la importància dels nouvinguts a l’hora de teixir els barris
La Valeria Ortiz fa 21 anys que viu al barri de Torre Baró de Barcelona. Hi va arribar amb la seva mare i el seu germà “buscant un futur millor”. Arran d’un incident amb mobiliari del barri es va plantejar entrar a l’Associació de Veïns, i en veure que no hi havia massa gent i constatar la importància d’organitzar-se, va decidir sumar-s'hi.
Tot i que sempre ha volgut “millorar la seva situació i la de tots”, reconeix que “quan arribes [al barri, com a nouvingut] potser costa més implicar-te, perquè no coneixes l’entorn”. Passat un cert temps, però, "vas veient mancances o coses que t’agraden que et fan implicar-te més en el teu barri, i també sents la necessitat de pertànyer a alguna cosa i tenir una comunitat”, assegura.
Encara que hi ha barris on mica en mica el moviment veïnal està connectant també amb les persones nouvingudes o amb els migrants de segona generació, des de la ConFAVC reconeixen que els costa arribar a aquest sector de la societat: “És una de les assignatures pendents que ha de resoldre el moviment veïnal”, apunta Pedro Luna, membre de la junta de la ConFAVC, que es mostra “preocupat” pel fet que “els discursos d’odi, el racisme i la xenofòbia estiguin arrelant”.
Afegeix un nou comentari