Àmbit de la notícia
Projectes

La planificació estratègica, a estudi en el nou cicle de webinars de Xarxanet

Entitat redactora
Fundació Pere Tarrés - Transversal
  • El webinar ‘la planificació estratègica, clau per al desenvolupament de l’entitat’ ha anat a càrrec de Joan Cuevas, de la Fundació Jaume Bofill.

La sessió ha permès analitzar la importància de decidir què es vol aconseguir com a entitat i com fer-ho i ha servit per inspirar, orientar i aportar criteri a través d’exemples pràctics.

Xarxanet ha posat en marxa un nou cicle de webinars que pretenen donar resposta a diverses inquietuds que tenen les entitats en aquests moments de canvi. La tercera sessió, amb el títol ‘la planificació estratègica, clau per al desenvolupament de l’entitat’, ha anat a càrrec de Joan Cuevas, de la Fundació Jaume Bofill. El webinar ha servit per analitzar la importància d’implementar una bona planificació estratègica a l’entitat, conèixer els grans models existents, donar pautes sobre el seu procés d’elaboració i resoldre preguntes clau.

El ponent ha exposat les principals necessitats i preocupacions de les entitats i ha proposat una sèrie de models estratègics que poden implementar les entitats, depenent de les seves realitats. D’altra banda, també s’han marcat els sis passos clau per elaborar tota estratègia: tenir clara la situació actual i la missió/visió de l’entitat, analitzar partint de diferents tècniques, construir i sospesar les diferents estratègies existents, fer prospectiva i recerca, posar a prova les opcions i, finalment, tenint en compte el model estratègic escollit, desenvolupar les accions amb indicadors de procés i d’assoliment.

El Joan Cuevas també ha fet un seguit de recomanacions clau per al lideratge, ha tractat la gestió pel canvi i ha donat una sèrie de consells perquè una estratègia pugui marcar la diferència, amb el suport d’exemples pràctics. La sessió ha combinat una part més acadèmica amb l’aportació d’eines i recursos que poden servir a les entitats per aprofundir en la matèria. El conferenciant també s'ha servit d'una pissarra digital col·laborativa, mitjançant l'eina Jamboard, per fomentar la participació de les persones assistents.

Per a més informació, a continuació podeu visualitzar el webinar complet o descarregar-vos els materials de la sessió.  

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari