Àmbit de la notícia
Projectes

Col·labora amb l’Anuari Mèdia.cat per un periodisme independent i compromès

Entitat redactora
Ravalnet
  • Imatge del vídeo promocional de la campanya #Recuperemelfil per finançar l'Anuari Mèdia.cat.
    Font: Mèdia.cat

La publicació posa el focus en les realitats invisibilitzades més que mai amb la pandèmia i en els reptes que se'ns presenten.

Cal posar el focus en les realitats invisibilitzades pel ‘boom’ informatiu de la crisi sanitària i també en els reptes que ens deixa una societat postpandèmica. L’Anuari Mèdia.cat arriba a la seva onzena edició amb més vigència que mai per recuperar aquells temes que no ocupen les portades dels mitjans tradicionals i lluitar contra la desinformació i en defensa de la llibertat d’expressió per un periodisme compromès i una ciutadania crítica.

Per fer-ho posa en marxa una campanya de micromecenatge que permet que la publicació de l’Observatori Crític dels Mitjans Mèdia.cat impulsada pel Grup de Periodistes Ramon Barnils pugui mantenir la seva independència dels poders econòmics i polítics. Hi podeu col·laborar aquí.

"Per tenir un periodisme rigorós i crític i, per tant, tenir una ciutadania compromesa, activa i informada, aquest projecte necessita el suport de la gent", afirma Víctor Yustres, un dels seus coordinadors.

#Recuperemelfil és el lema d'enguany amb la voluntat de reconnectar després de la pandèmia, però també de teixir aliances. És per això que de cara a organitzar les recompenses al micromecenatge han volgut fer xarxa amb entitats socials i cooperatives per "impulsar la cultura i els projectes que ho han passat malament".

S’hi abordaran temes com l'impacte de la digitalització a nivell laboral i social, i l’emergència climàtica, ha avançat Yustres, i el dossier principal estarà dedicat a la llibertat d'expressió, que "ha patit greus vulneracions aquest any" com és el cas del fotoperiodista Albert Garcia acusat d'atemptar contra agents de l’autoritat mentre feia la seva feina.

De fet, el mapa de la censura de l’observatori Mèdia.cat ha registrat 21 casos d’agressions a periodistes, a banda d’amenaces i identificacions. "Parlarem de la llei mordassa i donarem eines perquè els periodistes sàpiguen quins són els seus drets i aquesta llibertat estigui garantida", ha afegit.

L'Anuari continua així fent camí amb 114 reportatges a la motxilla, alguns dels quals han tornat a posar a l’agenda realitats impunes com la implicació d’Urdangarin en el cas Palma Arena o el suïcidi de Raquel a la presó de Brians, que va desencadenar una comissió parlamentària gràcies a la feina de diverses entitats.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari