Arrels Fundació necessita mil persones per enquestar les que viuen al carrer
Comparteix
L’entitat prepara una sortida nocturna per parlar amb les persones sense llar i saber quant de temps fa que estan en aquesta situació, si tenen seguiment social i el seu estat de salut, entre altres qüestions. Serà el dimecres 15 de juny.
#Personesquecompten és el nom que Arrels Fundació ha posat a la iniciativa per saber com estan i què necessiten les persones que dormen als carrers de Barcelona. Aconseguir aquesta informació no és fàcil, però l’entitat insisteix que és molt necessària per saber cap on han d’anar les seves accions, però també per reclamar que els serveis i les polítiques públiques siguin adequades per atendre les necessitats concretes. Per això es fa l'enquesta nocturna.
La proposta de llei contra el sensellarisme, per exemple, ha sortit en bona part de la informació que s’ha anat recollint en les sis enquestes que s’han fet fins ara. "Normalment és molt difícil saber què els passa a les persones que dormen al carrer i és una informació molt necessària per fer incidència política", assenyala Bea Fernández, membre de l'equip directiu d'Arrels.
La nit del 15 de juny sortirem de nou al carrer per conèixer la realitat de les persones que viuen al ras. Són #PersonesQueCompten, per això, volem saber com es troben i quines són les seves necessitats. Vine a enquestar persones! https://t.co/0sC24YnuK2 pic.twitter.com/1RyDGOpclA
— Arrels Fundació (@ArrelsFundacio) May 30, 2022
L’objectiu és parlar amb el màxim de persones possibles per recollir una bona base d’informació. És per això que es necessiten més d’un miler de persones voluntàries que una mateixa nit -el dimecres 15 de juny- sortiran en grups per intentar recórrer bona part de Barcelona. En cada zona hi haurà un coordinador o coordinadora que tant els dies abans com aquella nit s’encarregarà de donar la informació necessària al voluntariat i de respondre tots els dubtes. De mica en mica anirà transmetent els detalls logístics i instruccions necessàries.
És la setena vegada que es fa l’enquesta i per participar-hi no cal tenir experiència prèvia. Sí que cal ser major de divuit anys, tenir disponibilitat entre les onze de la nit del 15 de juny i les cinc de la matinada del 16 de juny i tenir capacitat per fer un recorregut a peu d’unes quatre hores. També és necessari disposar d’un dispositiu mòbil amb connexió a internet per poder entrar les dades.
L’enquesta consta d’una trentena de preguntes per extreure informació sobre la situació de les persones que viuen al carrer. Quant temps fa que estàs al carrer? Tens alguna malaltia? Et trobes en situació administrativa irregular? Tens ingressos? Has patit agressions? Aquestes són algunes de les preguntes per detectar les necessitats de les persones i així poder saber quins recursos són més urgents.
L'habitatge com a element d'exclusió
Un informe publicat per les Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS) evidencia que el 97% de persones acompanyades per entitats socials tenen problemes d’habitatge. Pel que fa a les que viuen al ras, en recomptes fets fa just un any es van comptabilitzar 895 persones als carrers de Barcelona, noranta-dues als de l’Hospitalet de Llobregat i quaranta-vuit als de Badalona. Els van organitzar entitats socials i els ajuntaments, tret del de l'Hospitalet, que se'n va desmarcar.
Les inscripcions per ser voluntari o voluntària per fer l'enquesta ja estan obertes i es farà una sessió de formació obligatòria que serà virtual. Per qualsevol pregunta es pot escriure a cens@arrelsfundacio.org
Afegeix un nou comentari